Нарешті дочекалися - росіяни висміяли нове рішення Кремля
Категорія
Світ
Дата публікації

Нарешті дочекалися - росіяни висміяли нове рішення Кремля

Нарешті дочекалися - росіяни висміяли нове рішення Кремля
Джерело:  online.ua

18 червня в Росії офіційно розблокували месенджер Telegram, який Роскомнагляд намагався заблокувати з 2018 року, але росіяни вміло обходили блокування. У російському наглядовому відомстві заявили, що домовилися з Генпрокуратурою більше не протидіяти роботі месенджера Павла Дурова в РФ. Росіяни висміяли нове рішення Кремля, назвавши його черговим посміховиськом на весь світ. Про рішення разблокуватиTelegram в РФ повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Роскомнагляда.

"Позитивно оцінюємо висловлену засновником Телеграм готовність протидіяти тероризму та екстремізму. За погодженням з Генеральною прокуратурою РФ Роскомнагляд знімає вимоги щодо обмеження доступу до месенджер Телеграм", - йдеться в повідомленні російського надхорного відомства.

Нагадаємо, Telegram був заблокований в РФ ще в квітні 2018 року по вимогу Роскомнагляда через те, що Дуров відмовився надати ФСБ ключі для дешифрування повідомлень користувачів. У ФСБ стверджували, що месенджер нібито був використаний для організації теракту в метро Санкт-Петербурга в квітні 2017 року. Але засновник месенджера Павло Дуров навідріз відмовився йти на вимоги російської влади. Він заявляв про відсутність технічної можливості для передачі ключів силовикам і про те, що виконання такої вимоги порушило конституційну статтю про таємниці листування.

4 червня засновник Telegram Павло Дуров закликав російську владу відмовитися від блокування месенджера і дозволити 30 мільйонам росіян більш комфортно використовувати сервіс. Користь сервісу оцінили і депутати Держдуми РФ, так як чиновники під час епідемії COVID-19 офіційно використовують месенджер як один зі своїх основних інформаційних ресурсів. У зв'язку з чим 15 червня Держдуму внесли законопроект про розблокування Telegram в Росії.

Росіяни сміються над цим рішенням, але в той же час і обурюються тим, що за роки "блокування" Telegram в Росії були виділені великі гроші на ций "сумний захід". Вони вважають, що ці гроші не завадило б повернути в бюджет.

"Краще б 1 квітня б це зробили, не так смішно би було", "Скоро вони визнають таблицю множення!", "Звучить приблизно як Рогозін дозволив Маску запускати ракети", "Влаштували посміховисько на весь світ", "У перекладі на звичайний: РКН визнав, що обісрався. Так нехай грошики поверне! "," Роскомнадзор дозволив громадянам, на кухні, критикувати владу ", - коментують росіяни чергове рішення Кремля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що росіяни обурені заявою Путіна про некритичність безробіття в Росії, де без роботи залишилися понад 10 млн осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?