Петру Порошенку обирають запобіжний захід - онлайн-трансляція
Категорія
Політика
Дата публікації

Петру Порошенку обирають запобіжний захід - онлайн-трансляція

Петру Порошенку обирають запобіжний захід - онлайн-трансляція
Джерело:  YouTube

18 червня колишній президент України та чинний лідер партії "ЄС" Петро Порошенко прийшов до Печереського районного суду, де йому оберуть запобіжний захід у справі про призначення заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. Згідно з останніми даними, політик перебуває у судовій залі, під будівлею – сотні його прихильників. Варто звернути увагу на те, що запобіжний захід депутату обиратиме скандальний суддя Сергій Вовк. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо. Свобода".

Що важливо розуміти, суддя Вовк відомий тим, що обирав міру покарання для Юлії Кузьменко та Андрія Антоненка – фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета; засудив до ув’язнення Юрія Луценка; знімав арешт з майна нардепа-втікача Олександра Онищенка.

Варто також зазначити, що раніше адвокат Порошенка Ілля Новіков поскаржився на те, що нещодавно у ЗМІ був опублікований фейк з посиланням на Офіс Генерального прокурора, що в Печерський суд подано заяву про перенесення засідання про обрання запобіжного заходу його підзахисному. З посиланням на те, що Порошенко не може з’явитися через похорон батька. За словами юриста, це – цинічна брехня. Окрім того, він наголосив, що захист Порошенка також не отримував жодних сповіщень про це клопотання, ані офіційних, ані неформальних.

"Родина не просила про це перенесення. Ми вважаємо, що це маніпуляція, і маніпуляція дуже лицемірна. Ми не просили і родина Порошенка не просила "піклуватися" таким чином про їхні почуття", - розповів Ілля Новіков.

Сам Петро Порошенко 18 червня почав стверджувати, що проти нього порушили справу через "розпалювання релігійної ворожнечі", бо Україна отримала Томос.

"Виявляється, вони порушили проти мене ще одну справу. Називається вона, дослівно цитую, і я нічого не вигадую – за розпалювання міжрелігійної ворожнечі шляхом отримання Томосу і створення Православної церкви України", - заявив політик.

Він також зазначив, що найбільша для нього "нагорода" – це сісти за грати через створення Православної церкви України.

Раніше ONLINE.UA публікував  пряму трансляцію допиту Порошенко в суді  у справі про держзраду Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?