Прийшов час - експерти попередили весь світ про неминучу катастрофу
Категорія
Технології
Дата публікації

Прийшов час - експерти попередили весь світ про неминучу катастрофу

Прийшов час - експерти попередили весь світ про неминучу катастрофу
Джерело:  online.ua

У людства залишилося шість місяців 2020 року, щоб запобігти глобальній кліматичній катастрофі, яка буде згубною для всього живого на планеті. Глава Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Біроль звернувся з потужним закликом до всього світу, у якого залишився останній шанс, щоб змінити ситуацію в кращу сторону. Він переконаний, що саме зараз, коли влада різних країн по всьому світу планує витратити до 9 трильйонів доларів для порятунку економіки від коронавірусної кризи, прийшов час вжити заходів для зниження рівня шкідливих викидів в атмосферу, інакше в майбутньому запобігти неминучій катастрофі вже не вдасться. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

"Наступні три роки визначать хід наступних 30 років і так далі. Якщо ми не вживемо заходів - ми обов'язково побачимо відновлення викидів. Якщо викиди відновляться, - дуже важко зрозуміти, як вони будуть знижуватися в майбутньому. Ось чому ми закликаємо уряди приймати рішення стійкого відновлення ", - попередив Біроль.

Глава МЕА нагадав, що в квітні 2020 року викиди СО2 в атмосферу скоротилися на 17% завдяки пандемії коронавіруса, але зараз вони знову зросли на 5% в порівнянні з попереднім роком. Тому він закликає владу різних країн звернути увагу на загрозливу кліматичну ситуацію, для чого потрібно створювати більше "зелених" робочих місць - проводити модернізацію будівель для підвищення їх енергоефективності, встановлювати сонячні батареї і вітряні електростанції та скорочувати інвестиції в будь-яке виробництво, яке стосується викопного палива.

Але аналітики відзначають, що зараз у всьому світі націлені на відновлення економіки, забувши про цілі Паризької угоди 2015 року, які незабаром опиняться недосяжними. За їхніми даними, держави вже почали інвестувати десятки мільярдів доларів в відновлення авіаційної галузі та промисловість з високими вуглецевими викидами.

Нагадаємо, відповідно до Паризької угоди 2015 року майже 200 країн зобов'язалися обмежити підвищення середньої температури поверхні Землі менш ніж на два градуси Цельсія а, по можливості, до 1,5 градуса Цельсія. Для цього необхідно зменшувати викиди вуглекислого газу через спалювання викопного палива на 7,6% щорічно. Однак до сих пір серйозних заходів для цього прийнято не було.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені прогнозують нові катастрофічні наслідки для екосистем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?