Українські крилаті ракети налякали Росію в Чорному морі - видовищне відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські крилаті ракети налякали Росію в Чорному морі - видовищне відео

Українські крилаті ракети налякали Росію в Чорному морі - видовищне відео
Джерело:  online.ua

Український ракетний комплекс "Нептун" завершив фінальні випробування. На цей раз крилата ракета вже з бойовою частиною потужно вразила ціль в Чорному морі, яка перебувала на відстані близько 80 км від берега. Випробування проводилися на полігоні "Алібей" в Одеській області. Відео точного попадання ракети в морську мета опублікували на YouTube каналі Defense Express Channel, передає ONLINE.UA.

На відео зафіксовано, як крилата ракета Р-360 зі штатним відділенням прискорювача стартувала і як здетонувала під час попадання в мішень.

"Для того, щоб протидіяти російської агресії в акваторії Чорного і Азовського морів, розроблені РК-360 МЦ «Нептун». Це комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою, призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів і транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів і берегових радіо-контрастних цілей, в простих і складних метеорологічних умовах в будь-який час доби і року, при активному вогневої і радіоелектронної протидії противника", - прокоментували успішне випробування ракети в Генштабі ЗСУ.

Більш того, стало відомо, що під час випробувань до межі закритого під час стрільб сектора акваторії підійшли кораблі Чорноморського флоту РФ, які намагалися засобами радіоелектронної боротьби придушити управління і наведення крилатої ракети. Але їм це не вдалося, так як "Нептун" практично непомітний для ворожих радарів.

Як відомо, комплекс крилатих ракет "Нептун" створили конструктори Державного Київського конструкторського бюро "Луч". Крилата ракета здатна вражати наземні і морські цілі, а головне її призначення знищення кораблів противника. Дальність її польоту складає до 300 км зі швидкістю близько 1000 км/год. Маса ракети - 870 кг, маса бойової частини -150 кг. Як стверджують розробники, однієї крилатої ракети "Нептун" цілком достатньо для потоплення корабля тоннажем до 5 тисяч тонн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні кілька тижнів тому успішно завершився черговий етап випробувань потужних крилатих ракет "Нептун". На цей раз випущені з секундним інтервалом ракети точно вразили одразу дві мети в Чорному морі. Дальність до цілей була приблизно 85 км і 110 км.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?