Як дожити до 100 років - універсальні поради від вчених
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як дожити до 100 років - універсальні поради від вчених

Як дожити до 100 років - універсальні поради від вчених
Джерело:  online.ua

Багатьох людей цікавить питання, що потрібно робити, аби прожити довге та щасливе життя. Відповідь на нього досі шукають тисячі вчених із різних куточків планети та миттєво діляться результатпми своїх дослідженнь зі світовою спільнотою. Так, нещодавно стало відомо, що вчені з Університету штату Вашингтон, що в США, з'ясували, як збільшити тривалість життя до 100 років. За їхніми словами, на тривалість життя людини впливають не тільки гени, але і те, де вона живе. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на International Journal of Environmental Research and Public Health.

Науковцям довелося проаналізувати дані про місце проживання, освіту і соціальний стан 145 тисяч осіб, які померли у віці 75 років і старше в період з 2011 по 2015 роки. Окрім того, були взяті до уваги рівень бідності, доступ до медичної допомоги, забруднення повітря, кількість зелених насаджень.

"Вдалося визначити, що до 100 років можна дожити, якщо мати високий соціальний статус, жити в місцевості, де багато зелені, регулярно влаштовувати прогулянки на свіжому повітрі, а також отримувати якісні медичні послуги", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, вчені дійшли висновку, що жінки частіше доживали до 100 років.

Вчені з університету Мічигану також поділилися своїми спостереженнями. За їхніми словами, люди, у яких є мета, живуть довше та мають міцніше здоров’я, ніж ті, які не бачать сенсу у своєму існуванні. Науковці влаштували масштабне дослідження, в якому брали участь сотні людей похилого віку.

Як повідомляв ONLINE.UA,  тривалість життя може бути пов’язана з м’язовою силою  — до такого висновку прийшли бразильські вчені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?