Путін прийняв чергове скандальне рішення проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін прийняв чергове скандальне рішення проти України

Путін прийняв чергове скандальне рішення проти України
Джерело:  Крим.Реалії

Команда російського президента Володимира Путіна продовжує шокувати скандальними рішеннями проти України в окупованому Криму. На цей раз Кремль вирішив продати російським олігархам за безцінь український виноробний комбінат "Масандра". У Путіна оцінили його в 9 млн доларів, хоча справжня вартість комбінату понад 7 млрд доларів і це ціна без обладнання, а тільки виноградників. Відомо, що Путін ще не вирішив, кому продасть комбінат, але серед претендентів присутні бізнес-омбудсмен Росії Борис Титов, міністр сільського господарства Росії Олександр Ткачов, президент "Сбербанку" Росії Герман Греф. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Крим.Реаліі.

На нове скандальне рішення Путіна проти України відреагував гендиректор "Масандри" Микола Бойко, який очолював підприємство майже 30 років. Він нагадав, що площа виноградників 4 тисячі гектарів, які ще в 2000-х роках оцінювали в 6,3 млрд євро. Засновник Асоціації сомельє України Дмитро Сидоренко підкреслює, що визначати вартість "Масандри" - те ж саме, що оцінювати світовий музей. За його словами, комбінат неможливо оцінити грошима, так як "Масандра" має світове значення. Генеральний директор "Укрвинпром" Володимир Кучеренко додав, що підвали виноробні є надбанням Книги рекордів Гіннеса, адже там зберігаються понад мільйон пляшок вина.

"Крим з молотка, все на продаж!", "Кримчан ще не продають ??", "Злодії захопили владу - вкрасти і продати", - коментують ситуацію українці в мережі.

Нагадаємо, "Масандра" - виноградо-виноробний комбінат харчової промисловості на Південному березі Криму. Колекція вин Масандри є найбільшою в світі і занесена в 1998 в Книгу рекордів Гіннесса. Це одне з найбільших підприємств СНД по виноградарству і виробництва високоякісних марочних виноградних вин, тютюну, фруктів та іншої сільськогосподарської продукції. 27 травня 2020 року російський парламент окупованого Криму дозволив приватизувати підприємство "Масандра". І це сталося після того, як Путін в 2014 році після анексії Криму "націоналізував" комбінат і оголосив його власністю Управління справами президента Росії.

До слова, у 2015 році в підвали "Масандри" приїжджав Путін разом з експрем'єром Італії Сильвіо Берлусконі. Тоді вони випили колекційну пляшку вина "Херес Де-Ля-Фронтера" 1775 року випуску вартістю понад 100 тисяч доларів. Але тоді незаконне керівництво "Масандри" списало раритет за 44 рубля 17 копійок (близько 17 гривень), що було зазначено в накладній.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін вирішив повністю знищити Кримський природний заповідник- найбільший заповідник на території півострова і одну з головних визначних пам'яток Криму. На цей раз, згідно з постановою уряду Росії, Крим вирішили позбавити від 70% земель, що входять в Природний Заповідник України. Тобто, більше 20 тисяч гектарів Кримського заповідника, тепер підуть під зону рекреації, або отримають статус земель господарського значення і будуть використані для оборони, житлового будівництва та інших потреб Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?