Росія пішла на нову провокацію в ООН - в Україні жорстко відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія пішла на нову провокацію в ООН - в Україні жорстко відреагували

Росія пішла на нову провокацію в ООН - в Україні жорстко відреагували
Джерело:  online.ua

У команді російського президента Володимира Путіна невпинно шукають важелі тиску на міжнародне співтовариство, щоб переконати світ у "законності" анексії українського Криму і домогтися від офіційного Києва публічної відмови від свого півострова. На цей раз Кремль вдався до чергової зухвалої провокації і маніпуляції. Російська влада включила в свою делегацію у 43-й сесії Ради з прав людини ООН так званого "віце-прем'єра" Криму Георгія Мурадова. Він публічно закликав ООН розслідувати "блокаду Україною півострова", звинувативши офіційний Київ у припиненні постачання на анексований півострів дніпровської води, електрики і в зупинці транспортного сполучення. Дипломатична місія України при ООН відреагувала на нову путінську провокацію - Україна висловила рішучий протест проти такого порушення правила процедури і резолюцій ГА ООН, передає ONLINE.UA.

"Делегація Росії намагалася зловжити гібридним форматом засідань Ради з прав людини, демонструючи відеозвернення представника окупаційної адміністрації в АРК під час інтерактивного діалогу. Україна висловила рішучий протест проти такого порушення правила процедури і резолюцій ГА ООН", - йдеться в повідомленні місії України при ООН.

Зокрема, посол України Юрій Клименко нагадав, що під час засідань Ради з прав людини ООН Крим може представляти тільки українська делегація. Він підкреслив, що Росія намагається легітимізувати анексію Криму, посилаючи виступати представників окупаційної влади перед міжнародною спільнотою.

Під час виступу Клименко зазначив, що Росія проводить в Криму насильницьку паспортизацію населення, здійснює військові злочини, порушує міжнародне гуманітарне право і права людини.

У зв'язку з незаконною окупацією українського Криму і свавіллям, який влаштував Кремль на півострові, представники місії України в ООН закликали міжнародну спільноту посилити тиск на Росію, в тому числі і за невиконання рішення Міжнародного суду ООН про відновлення роботи Меджлісу кримськотатарського народу на анексованому півострові.

Нагадаємо, в лютому 2014 року в українському Криму з'являлися озброєні люди в формі без розпізнавальних знаків, які захопили будівлю Верховної Ради, Ради міністрів, а також сімферопольський аеропорт, Керченську поромну переправу, інші стратегічні об'єкти, а також блокували дії українських військ. Російська влада спочатку відмовлялися визнавати, що ці озброєні люди є військовослужбовцями російської армії, але пізніше Путін визнав, що це були російські військові. Через кілька днів після захоплення українського півострова глава Кремля влаштував там ніким не визнаний референдум, по "результатами" якого оголосив про "приєднання" Криму до Росії. Незаконну окупацію українського півострова не визнає весь світ. Країни Заходу ввели економічні санкції проти Росії, щоб змусити Путіна повернути Крим Україні, які діють уже шість років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ЄС потужно поставили Путіна на місце через скандальний план по Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?