Як пройшло повне сонячне затемнення 2020 року - вражаючі фото вогняного кільця
Категорія
Технології
Дата публікації

Як пройшло повне сонячне затемнення 2020 року - вражаючі фото вогняного кільця

Як пройшло повне сонячне затемнення 2020 року - вражаючі фото вогняного кільця
Джерело:  online.ua

21 червня 2020 року відбулася вражаюче астрономічне явище - повне сонячне затемнення, яке ще називають "вогняне кільце". Це було рідкісне і незвичайне явище, за яким спостерігав весь світ. Кільцеподібне сонячне затемнення відбулося о 9:40 за київським часом, але найкраще вогняне кільце було видно над територією Індії, а також в Центральній Африки і Азії. В Україні цю подію можна було спостерігати онлайн. Відео та фото повного сонячного затемнення 2020 року, якы зачарували всю планету, публікує ONLINE.UA.

Жителі всієї планети чекали красивого видовища з самого ранку. Щоб помилуватися безпосередньо вогненним кільцем вони запаслися закопченими стеклами і старими дисками, щоб побачити як Місяць закриває частину сонячного диска без шкоди для зору. Але повною мірою побачити сонячне затемнення вдалося не всім. Найкрасивіший вид на затемнення дістався жителям північних регіонів Індії - там Місяць закрив 99,4% Сонця, залишивши тільки його краю у вигляді вогняного кільця. Тривалість повної фази сонячного затемнення склала близько 38 секунд. Наступного разу кільцеподібне сонячне затемнення відбудеться тільки в наступному році - 10 червня 2021 року, а потім лише 1 червня 2030 року.

Сонячне затемнення 21 червня 2020 року - пряма трансляція (повне відео):

Важливо нагадати, що в 2020 році повне сонячне затемнення співпало з літнім сонцестоянням, коли нахил осі обертання Землі в напрямку Сонця прийняв найменше значення, і в Північній півкулі Землі настали найкоротша ніч і найдовший день у році.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в червні відкривається небезпечний коридор затемнень. Літні місячні і сонячні затемнення в 2020 році пройдуть цілою серією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?