Остання надія - жителі ОРДЛО звернулися з несподіваним проханням до влади України
Категорія
Україна
Дата публікації

Остання надія - жителі ОРДЛО звернулися з несподіваним проханням до влади України

Остання надія - жителі ОРДЛО звернулися з несподіваним проханням до влади України
Джерело:  online.ua

Жителі окупованого Донбасу звернулися з несподіваним проханням до влади України. Вони адресували листа на ім'я спікера Верховної Ради України Дмитра Разумкова і уповноваженого з прав людини Людмилі Денисовій, яких просять втрутитися в ситуацію із закриттям на окупованій частині Луганської області шахт і терором потів незгодних з політикою окупантів людей. Таке звернення було відправлено від імені "Комітету визволення Донбасу", який називає себе опозиційною силою, хоч і вказує окуповану область України як так звану "ЛНР". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ОстроВ".

У зверненні до Разумкова і Денисової жителі ОРДЛО просять втрутитися в ситуацію, що склалася в "ЛНР", в зв'язку з ігноруванням і порушенням прав працівників шахт "Ніконор-Нова", "Комсомольська", "Партизанська", "Молодогвардійська", які окупанти масово закривають, залишаючи людей без коштів для існування.

"Керівництво "ЛНР" залишається пасивним в ситуації, що склалася, і не вживає заходів до вирішення проблеми. Шахтарі та їхні сім'ї продовжують залишатися без засобів до існування, більше того, репресії і терор проти незгодних тільки посилюється. В ряді міст відсутній мобільний зв'язок, блокуються соціальні мережі . "МГБ ДНР" продовжує затримувати шахтарів шахти "Комсомольська" для допитів, про долю п'ятьох з них поки нічого не відомо ", - йдеться в зверненні.

У цій ситуації, як йдеться в зверненні "Комітету", "у шахтарів залишається надія тільки на тиск з боку міжнародної спільноти на владу "ЛНР".

"Просимо Вас порушити питання щодо засудження дій влади "ЛНР" на рівні міжнародних організацій з метою припинення репресій і актів залякування гірників і членів їх сімей, які стали стандартною практикою для правоохоронних органів", - просять українську владу жителі ОРДЛО.

Нагадаємо шахти, які масово закривають бойовики і про які йде мова в зверненні, є містоутворюючими підприємствами. На них існує кількамісячна затримка у виплаті заробітної плати, через що насильно звільнені гірники вдаються до страйків. Але каральні окупаційні органи заарештовують активістів, а "влада" закриває очі на проблеми людей.

Відомо, що в ОРДЛО окупанти вирішили ліквідувати шахти через зниження попиту і цін на вугілля без виплат багаторічних заборгованостей по зарплаті працівникам. На початку квітня вони вже затопили "Новопавлівську" та "Міусинську" шахти, а також "Вергелівську" шахту в Брянці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики "ДНР" ухвалили чергове обурливе рішення проти українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?