Будинок доведеться зносити - стало відомо про загрозу обвалу багатоповерхівки в Києві після вибуху
Категорія
Події
Дата публікації

Будинок доведеться зносити - стало відомо про загрозу обвалу багатоповерхівки в Києві після вибуху

Будинок доведеться зносити - стало відомо про загрозу обвалу багатоповерхівки в Києві після вибуху
Джерело:  online.ua

Співробітники ДСНС продовжують рятувальну операцію в дев'ятиповерховому будинку на вулиці Соломії Крушельницької у Києві, де вранці 21 червня прогримів вибух. Рятувальники попереджають, що там в будь-який момент може статися обвал, тому мешканців поки не можуть пустити, щоб вони забрали свої речі. Місцева влада Києва пообіцяла забезпечити потерпілих людей тимчасовим житлом і харчуванням - їх розмістять в колишньому інтернаті, який розташований на Харківському шосе, 121/3. Не виключено, що будинок після вибуху доведеться зносити, так як несуча конструкція дуже сильно пошкоджена. Мешканцям обіцяють компенсацію і допомогу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу КМДА.

Біля багатоповерхівки, де стався вибух, рятувальники розгортають наметове містечко, так як існує загроза подальшого руйнування пошкодженого будинку на Позняках в Києві. Також встановлюються спеціальні конструкції, щоб не допустити обвалу і стабілізувати конструкцію. Мешканцям зруйнованого будинку запропонували переїхати в тимчасове житло без речей, так як поки немає можливості пустити людей в квартири. Влада обіцяє, що будинок буде охоронятися правоохоронцями і людям не варто турбуватися про залишену майні.

"Фахівці, які попередньо обстежили будинок, кажуть, що, швидше за все, доведеться демонтувати цю будівлю. Тому ми поки не можемо пустити людей в їх квартири, щоб вони забрали необхідні речі. Оскільки в будь-який момент може статися обвал. Потрібен час для ретельного обстеження будинку. І, коли фахівці дадуть добро, людей пустять в житло забрати речі ", - зазначив мер Києва Віталій Кличко.

Станом на 18:00 повідомляється, що в результаті вибуху загинули дві людини, серед яких була власниця квартири, де ймовірно і стався вибух. Відомо, що по стояку, який обрушився в результаті вибуху, проживає більше 100 осіб, тому рятувальники і влада поки не можуть сказати точно, що під завалами нікого не залишилося. Рятувальна операція триває.

На ситуацію з вибухом у столичній багатоповерхівці відреагували в Кабміні. Глава уряду Денис Шмигаль заявив, що тримає ситуацію під особистим контролем. Він пообіцяв детально вивчити причини вибуху і зробити все можливе, щоб допомогти постраждалим людям.

Нагадаємо, потужний вибух в житловому дев'ятиповерховому будинку на вулиці Соломії Крушельницької 1/5 в Києві стався в 10 ранку 21 червня. В результаті вибуху обвалилися кілька поверхів багатоповерхівки. За попередніми даними, вибухнула газоповітряна суміш, через що зруйнувалися перекриття між 4,5,6 і 7 поверхами будинку. На даний момент відомо, що в результаті вибуху загинули дві людини. З-під завалів вдалося врятувати трьох людей. Більше 20 мешканців будинку евакуювали.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Аваков допускає, що вибух в багатоповерхівці Києва міг відбутися не тільки через витік газу, але і стати результатом підриву вибухового пристрою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?