У нас не буде іншого вибору - у Зеленського остаточно увірвався терпець
Категорія
Політика
Дата публікації

У нас не буде іншого вибору - у Зеленського остаточно увірвався терпець

У нас не буде іншого вибору - у Зеленського остаточно увірвався терпець
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський зробив гучне попередження іранській владі - він заявив, що Україна звернеться до міжнародних судів, якщо Іран не виконає своїх обіцянок у зв'язку з катастрофою літака МАУ. Окрім того, український лідер звернув увагу на те, що іранська влада безсоромно звинуватила пандемію в затримці з доставкою бортових самописців до Києва, але "ця проблема не може чекати нескінченно, тому що ми чекаємо вже досить довго". Про це президент країни розповів в інтерв'ю канадському виданню The Globe and Mail, повідомляє ONLINE.UA.

"Я сподіваюся, що в підсумку ми зможемо розраховувати на орієнтовану на результат політику іранського уряду... Тому що вони не тільки не повертають нам чорні скриньки. Йдеться також про їхні [інші] обіцянки. Вони повинні принести офіційні вибачення. Вони повинні платити адекватні компенсації... Вони повинні робити те, що обіцяли. В іншому випадку у нас не буде іншого вибору – і вони знають нашу позицію – крім як звертатися в міжнародні суди", - заявив Володимир Зеленський.

Варто нагадати про те, що ситуація навколо розслідування авіакатастрофи українського боїнга МАУ миттєво погіршилася зразу ж, коли офіційно стало відомо, іранська сторона, ігноруючи вимоги офіційного Києва, попросила французьке агентство з розслідування авіаційних подій BEA провести розшифровку "чорних скриньок" збитого літака "Міжнародних авіаліній України".

"Іранський AAIB недавно звернувся до BEA з проханням про те, щоб Іран доставив записуючі пристрої в приміщення BEA у Франції, щоб їх можна було розшифрувати в присутності представників інших залучених країн і ICAO, якщо BEA зможе це зробити", - заявив посол Ірану в авіаційному агентстві ООН Фархад Парвареш.

Як відомо, український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран - Київ, збили у ніч на 8 січня 2020 року буквально зразу ж після зльоту. Варто звернути увагу на те, що на борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули. Серед жертв катастрофи були громадяни 7 держав. Іранська влада  досі утримує "чорні скриньки" збитого літака, переконуючи міжнародну спільноту, що у "чорних скриньках" літака не міститься важлива інформація.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 9 червня Іран виступив з довгоочікуваною новиною — влада країни розповіла про те, що у справі про збиття літака Міжнародних авіаліній України уже затримали 6 підозрюваних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?