В Україні почав діяти жорсткий адаптивний карантин - що і де знову заборонять
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні почав діяти жорсткий адаптивний карантин - що і де знову заборонять

В Україні почав діяти жорсткий адаптивний карантин - що і де знову заборонять
Джерело:  online.ua

З понеділка, 22 червня, в Україні почав діяти жорсткий адаптивний карантин. Посилені обмеження з сьогоднішнього дня вводяться регіонально за оцінками епідемічної ситуації в областях. Такі правила діятимуть до 31 липня, про що йдеться в постанові Кабміну від 17 червня. ONLINE.UA розповідає, що і де знову можуть заборонити, а також як працює нова карантинна методика.

З 22 червня жорсткий карантин в регіонах буде запроваджуватися, якщо:

  • завантаженість ліжок в закладах охорони здоров'я становить понад 50%;

  • середня кількість ПЛР-досліджень та ІФА-тестів менше 24 на 100 тисяч населення протягом тижня;

  • коефіцієнт виявлення випадків коронавируса більше 11%;

  • показник динаміки зростання випадків COVID-19 більше 10%.

Посилення карантину на місцях буде вводитися і припинятися на підставі рішення регіональної комісії з питань ТЕБ та НС. Рішення прийматимуть за поданням головного державного санітарного лікаря регіону, з урахуванням оцінки епідемічної ситуації. Скасовується рішення про посилення карантину не раніше ніж через 7 днів після його прийняття з урахуванням епідемічної ситуації в регіоні.

Місцева влада може заборонити:

  1. проводити спортивні, культурні, релігійні та інші масові заходи;

  2. діяльність установ, що надають послуги з розміщення;

  3. роботу метрополітену;

  4. перевезення пасажирів в усіх видах сполучень;

  5. роботу закладів дошкільної освіти та культурних установ;

  6. діяльність фітнес-центрів і спортзалів.

Крім того, в постанові уряд рекомендує суб'єктам господарювання на період дії карантину змінити режим роботи. Починати робочий день рекомендується не раніше 10:00 або пізніше. Також місцевій владі рекомендують розробити або відкоригувати маршрути руху громадського транспорту з урахуванням змінених графіків роботи підприємств, установ і організацій, щоб запобігти скупченню людей в години пік.

На змінений графік роботи рекомендують перевести: підприємства оптової і роздрібної торгівлі, які займаються ремонтом автотранспортних засобів і мотоциклів; підприємства, які займаються поштовою та кур'єрською діяльністю; підприємства, які займаються тимчасовим розміщенням і організацією харчування; компанії, які ведуть страхову діяльність; установи освіти, мистецтва і спорту; установи для надання соціальної допомоги; підприємства сфери розваг і відпочинку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на ранок 22 червня в Україні зафіксовано 37241 випадків зараження коронавірусом, з яких 681 підтверджений за останню добу. Уже понад тисячі українців померли від COVID-19, більш 16,5 тисячі людей змогли перемогти коронавірусну хворобу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?