Куди можна поїхати за кордон під час пандемії - зручна онлайн-карта для планування подорожей
Категорія
Україна
Дата публікації

Куди можна поїхати за кордон під час пандемії - зручна онлайн-карта для планування подорожей

Куди можна поїхати за кордон під час пандемії - зручна онлайн-карта для планування подорожей
Джерело:  online.ua

Уряди країн світу вводять обмеження на пересування через пандемію COVID-19. Правила в'їзду та транзиту постійно оновлюються. Як розібратися, куди можна їхати, а куди - ні? Щоб українці могли планувати подорожі за кордон, МЗС запустило зручний сервіс, в якому прописані правила в'їзду і транзиту країнами, а також зазначено, куди і на яких умовах можуть поїхати громадяни України. Онлайн-карта відображає режими в'їзду та транзиту у всіх країнах світу на основі оперативної і перевіреної інформації МЗС і закордонних дипломатичних установ. Дані карти регулярно оновлюються. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

Онлайн-карта для планування подорожей має два рівня інформації: режим в'їзду для громадян України в зарубіжну країну і режим транзитного проїзду. Зеленим кольором на ній позначені країни, в які в'їзд дозволений всім, жовтим - тільки іноземцям з видом на проживання, а помаранчевим - куди в'їзд заборонений.

Натиснувши на країну на карті транзиту, можна прочитати коротку базову інформацію про те, в якому режимі працює авіатранзит через цю країну. А на рівні режиму в'їзду для громадян України можна ознайомитися з тим, кому в'їзд заборонений, кому дозволено, дані про те, коли інформація оновлювалася востаннє. На даний момент карта запущена в тестовому режимі, тому можливі збої в її роботі.

"Перш за все, я хочу вам сказати, що навіть якщо ви запланували подорож по світу, купили всі квитки і знаєте, як ви доберетеся з країни "А" в країну "Б", будь ласка, під час подорожі дотримуйтеся максимальних заходів вашої індивідуальної безпеки, тому що коронавірус продовжує бушувати в усьому світі, в різних країнах по-різному, але він є і дуже важливо, щоб ви не захворіли, залишалися здоровими і щоб ваша подорож пройшло для вас безпечно", - звернувся до українців глава МЗС Дмитро Кулеба, презентуючи онлайн-карту для планування подорожей.

Він також порекомендував українцям, які планують подорожі, реєструватися в системі "ДРУГ" (проєкт Добровільної реєстрації українських громадян при подорожах за кордон). Це допоможе дипломатичним представництвам України ефективніше допомогти мандрівникам у разі надзвичайної ситуації в країнах призначення.

Нагадаємо, в Україні відновили авіасполучення з 15 червня. Але полетіти за кордон поки можна не в усіх напрямках. Без попередніх тестів на коронавірус можна полетіти до Туреччини, США і Албанію. Відкрила кордони і Велика Британія, але там по прильоту українці будуть зобов'язані проходити 14-лневнй карантин. З 27 червня кордон для України відкриє Туніс. Тут необхідно буде здати тест по прибуттю в країну. Також буде розглянуто можливість відкриття кордонів з Кіпром, Чорногорією, Грузією і Грецією з 1 липня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 22 червня в Україні почав діяти жорсткий адаптивний карантин. Обмеження будуть вводити в регіонах з несприятливою епідеміологічною ситуацією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?