Аваков хотів піти у відставку - уже відомо, хто йому завадив
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков хотів піти у відставку - уже відомо, хто йому завадив

Аваков хотів піти у відставку - уже відомо, хто йому завадив
Джерело:  rbc.ua

В Офісі президента України Володимира Зеленського зважилися на неочікуване зізнанням - там відверто розповіли про те, що під час акцій протесту, на яких вимагали звільнення глави МВС, Арсен Аваков пропонував свою відставку. Однак саме український лідер начебто не відпустив скандального міністра. Анонімні джерела в команді Зеленського запевняють, що таку пропозицію міністр внутрішніх справ зробив ще кілька тижнів тому – у розпал протестних акцій, однак президенту ця ідея не сподобалася, і він її заблокував. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

"Аваков не буде упиратися, шукати голоси в залі і так далі. Навпаки, він все так грамотно обставить, що, по-перше, сам запропонує свого наступника з числа зрозумілих йому людей, по-друге, ми йому ще й зобов'язані лишимось", - зазначає видання з посиланням на оточення президента.

Варто звернути увагу нат те, що раніше глава держави Володимир Зеленський назвав своїй політсилі умови, за яких можлива відставка Арсена Авакова. По-перше, якщо у фракції "Слуга народу" діяльністю Авакова буде незадоволена більшість, а не окремі депутати. По-друге, якщо буде конкретна кандидатура на його місце.

Варто звернути увагу на те, що комітет українського парламенту з питань правоохоронної діяльності проголосував за передачу на розгляду до парламенту постанову про звільнення Арсена Авакова. Проте її будуть розглядати лише 1 липня.

Що важливо розуміти, раніше країну сколихнули масові протести невдоволених роботою глави МВС. В українських містах відбулися кілька протестів, на яких учасники вимагали відставки Авакова через декілька резонансних справ в Україні. Найбільше репутація глави МВС постраждала після зґвалтування жінки у відділені поліції в Кагарлику, в якому підозрюють працівників поліції, та масової стрілянини в Броварах. Окрім того, не можна забувати про резонансне розслідування справи вбивства Кирила Тлявова, де підозрювані – працівники поліції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський пояснив,  чому Авакова не відправляють у відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?