Microsoft приготувала неочікуваний сюрприз користувачам Windows 7 - що відомо
Категорія
Технології
Дата публікації

Microsoft приготувала неочікуваний сюрприз користувачам Windows 7 - що відомо

Microsoft приготувала неочікуваний сюрприз користувачам Windows 7 - що відомо
Джерело:  online.ua

У січні 2020 року Microsoft повністю припинила підтримку легендарної операційної системи Windows 7, якою користуються майже половина користувачів технологічної компанії. Але кілька днів тому несподівано для всіх Microsoft випустила позапланове оновлення для Windows 7, причому без будь-яких попереджень. Це оновлення під номером KB4567409 дозволяє користувачеві встановити на свій комп'ютер браузер Microsoft Edge на базі Chromium, яким в компанії ще в 2015 році замінили Internet Explorer. Більш того, незважаючи на те, що оновлення не є обов'язковим, оскільки не відноситься до числа патчів безпеки, Microsoft вирішила встановити його без попиту і попередження на комп'ютери автоматично. Правда, браузер Edge не буде встановлено як браузер за замовчуванням і не замінить вже існуючий Internet Explorer, повідомляє ONLINE.UA.

Відомо, що після установки нового оновлення Microsoft для Windows 7 для користувачів майже нічого не зміниться. В системі тільки з'явиться браузер Edge, вірніше, друге його покоління. Він вийшов одночасно з Windows 10 в липні 2015 року, але до квітня 2019 минулого року працював на власному движку EdgeHTML, після чого Microsoft перебудувала його на базу Chromium. Саме оновлену версію браузера і отримають користувачі Windows 7 і Windows 8.1 після установки нового оновлення.

Для браузера Edge, встановленого через апдейт KB4567409, Microsoft буде випускати оновлення по мірі їх появи. Але як довго компанія збирається підтримувати його для Windows 7, поки не відомо.

Нагадаємо, останнє оновлення для Windows 7 Microsoft випустила 14 січня 2020 року. Цей патч виявився з неприємним сюрпризом - його установка вносила в систему помилку, яка призводила до того, що після кожного перезавантаження ПК шпалери з робочого столу видалялися, а екран ставав просто чорним. Цю проблему Microsoft вирішила тільки через місяць, але через кілька днів користувачі Windows 7 зіткнулися з ще однією трудністю. Вона була виражена в неможливості вимкнути або перезавантажити комп'ютер. Замість виконання цих дій система стала видавати вікно з попередженням про відсутність у користувача прав щоб вимкнути комп'ютер. У компанії не змогли вирішити цю проблему і користувачам довелося самостійно шукати шляхи вирішення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Microsoft звернулася до всіх користувачів з важливим попередженням. Як виявилося, останнє оновлення для Windows 10 вийшло проблемним, тому в компанії закликали не встановлювати його.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?