Зеленський виступив з новою пропозицією щодо жителів ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський виступив з новою пропозицією щодо жителів ОРДЛО

Зеленський виступив з новою пропозицією щодо жителів ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський продовжує свою політику щодо повернення не тільки окупованих територій Донбасу, але і жителів ОРДЛО. Він пропонує змінити закон про вищу освіту, щоб діти з так званих "ЛНР" і "ДНР" могли вчитися у вузах безкоштовно, а при вступі не зобов'язані були здавати ЗНО. На сьогоднішній день така норма діє тільки для випускників шкіл з анексованого Криму і Севастополя. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

Коли буде розглянута парламентом ініціатива Зеленського, поки невідомо. Але президент розраховує, що депутати підтримають його прохання і всі бажаючі з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей будуть навчатися в українських вузах на нових умовах вже в 2020 році.

"Це - частина нашої державної політики. Ми боремося за молодь на тих територіях, ми хочемо максимально заохотити таких випускників переїжджати в Україну, поступати в наші навчальні заклади, вчитися в українській системі освіти", - пояснив Зеленський свою пропозицію.

Нагадаємо, в 2020 році ЗНО відбудеться з 25 червня по 17 липня. Тестування буде проходити в умовах карантину. Для всіх учасників Український центр оцінювання якості освіти підготував 82 890 аудиторій в 5188 пунктах тестування, які забезпечили медичними масками, безконтактними термометрами, комплектами для захисту медиків, антисептиками і дезінфікуючими засобами для обробки поверхонь. Відомо, що на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання в 2020 році зареєструвалося 379 493 учасника, більше ніж на 20 тисяч, в порівнянні з минулим роком.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський підписав закон про ЗНО 2020 в Україні. Випускників 11-х класів у 2020 році в Україні звільнили від обов'язкової державної підсумкової атестації, а проходити ЗНО вони зможуть за бажанням, але для вступу до вузів цей іспит є обов'язковим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?