Політолог пояснив, чому плани Путіна щодо України проваляться
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог пояснив, чому плани Путіна щодо України проваляться

Політолог пояснив, чому плани Путіна щодо України проваляться
Джерело:  24 канал

Політичний експерт Ігор Соловей звернув увагу на те, що глава Кремля Володимир Путін продовжує робити неоднозначні заяви щодо України та Другої світової війни. Зокрема, про неминучість візиту до Москви керівництва України. За словами політолога, заява Путіна про неминучість візиту українського керівництва в Москву – показник того, що він чітко знає результати псевдореферендуму щодо змін до конституції РФ, який насправді обнулює всі попередні терміни Путіна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Путін залишиться президентом ще на два терміни, тому добре розуміє, що за час його авторитарного управління Росією в Україні буде постійно змінюватися влада (внаслідок виборів – ред). А Кремль, як у китайській приказці, чекатиме на березі, коли мимо пропливе тіло ворога. Але успішність такої політики сумнівна", - запевняє Ігор Соловей.

На думку політолга, такий візит до Москви будь-якого представника української влади означатиме капітуляцію. Експерт звернув увагу на те, що після перемоги Зеленського і зміни влади в Україні в Кремля були ілюзії, що вони зможуть вирішити всі свої питання з ОРДЛО. Окрім того, український лідер давав сигнали про готовність до переговорів. Однак українські громадяни окреслили червоні лінії щодо шляхів розв’язання збройного конфлікту на Донбасі. І Зеленський не готовий їх порушувати.

Що важливо розуміти, напередодні параду в Москві до 75-річчя перемоги у Другій світовій війні, що пройде 24 червня, в американському журналі National Interest вийшла стаття Путіна, яка спровокувала жорстку критику світової спільноти. За словами очільника соціологічної служби "Український барометр" Віктора Небоженка, в статті Путіна є претензія, що РФ разом з іншими країнами боротиметься за місце в новій ієрархії світового панування. Однак незрозуміло, чому президент РФ вирішив, що його місце буде серед переможців, а не тих, хто програв, адже останній варіант більш ймовірний.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  команда канцлерки Ангели Меркель почала погрожувати  президенту РФ Володимиру Путіну після нового резонансного скандалу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?