Яка це ганьба - глава Кабміну опинився у центрі нового скандалу
Категорія
Політика
Дата публікації

Яка це ганьба - глава Кабміну опинився у центрі нового скандалу

Яка це ганьба - глава Кабміну опинився у центрі нового скандалу
Джерело:  online.ua

Народні обранці у соціальних мережах звернули увагу на допис глави Кабміна Дениса Шмигаля щодо Другої світової війни, який тісно переплітається із радянською пропагандою. Про це написали нардепи "Європейської солідарності" Володимир В’ятрович та "Голосу" Соломія Бобровська у Facebook - вони озвучили жорстку критику на адресу очільника уряду, передає ONLINE.UA.

Все почалося після того, як Денис Шмигаль у своєму зверненні щодо 22 червня написав, що у цей день 1941 року "Друга світова війна увірвалася до кожної української оселі. Нашу рідну землю перетворили на поле бою між двома тоталітарними режимами, внаслідок чого загинули майже 10 млн українців".

"Все ж таки - яка це ганьба, шизофренія та неуцтво – бути премєром країни, до частини якої війна прийшла ще у вересні 1939. Особливо у рідний Шмигалю Львів", - зразу ж прокоментувла цей допис Бобровська.

Згодом Денис Шмигаль оновив допис, пояснивши, що "1 вересня 1939 року на Львів були скинуті перші бомби. Хоча війна й почалася у вересні 1939-го, саме у червні 1941 вона стала трагедією для усіх українців та на всій території України".

Що цікаво, подібне повідомлення оприлюднила також пресслужба парламенту від імені спікера Дмитра Разумкова: "22 червня 1941 р. розпочалася одна з найстрашніших сторінок в історії України". Після цього В’ятрович нагадав, що Друга світова війна для українців почалася ще у 1939 році.
Мер Львова Андрій Садовий згодом написав, що "22 червня 1941 року не почалась війна, як це пробує втовкмачити світу російська пропаганда". Війна вже тривала 2 роки, наголосив політик.
Варто звернути увагу на те, що радянська та російська пропаганда десятками років наголошувала, що Друга світова війна для України почалася 22 червня 1941 року після бомбардування Києва, але приховує свою участь у війні з 1939 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Володимира Путіна розізлила заява президента України Володимира Зеленського, який наголосив, що СРСР нарівні з фашистською Німеччиною відповідальна за розв’язання Другої світової війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?