Вибух на київських Позняках - поліція з'ясувала невтішну причину
Категорія
Події
Дата публікації

Вибух на київських Позняках - поліція з'ясувала невтішну причину

Вибух на київських Позняках - поліція з'ясувала невтішну причину
Джерело:  online.ua

Вибух у багатоквартирному домі в Києві прогримів вранці у неділю, 21 червня. Станом на понеділок правоохоронні органи визначили точну причину трагічного інциденту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC News Україна.

За наявними даними, вибух спровокувала газова суміш.

"Ще тривають експертизи, але попередньою версією назвали саме газ. Експрес тести показали, що вибухівки там не було", - розповіли у поліції.

Нагадаємо, вибух стався в одному з будинків на вулиці Соломії Крушельницької. Хвиля пошкодила п'ять поверхів в одному під'їзді. Руйнування торкнулися 40 квартир, де мешкають 120 українців.

Наразі правоохоронці почали кримінальне провадження, за яким провели обшуки у газорозподільному підприємстві та серед комунальних служб, які відповідали за цей будинок.

Внаслідок вибуху троє мешканців будинку загинули. Інші п'ятеро отримали травми. Двох громадян ще не знайшли під завалами, невідомо, що саме з ними сталося.

Станом на 22 червня рятівні підрозділи продовжують ліквідовувати завали, намагаючись знайти двох зниклих безвісти.

Наразі відомо, що людей з будинку, де стався вибух, оперативно евакуювали. На місце події також прибули співробітники газової служби, які перекрили подачу газу на будинок. Кияни, які живуть по сусідству, розповіли в соцмережах, що вибух був дуже страшним, а його відгомони були чутні у кожному куточку всього району на Позняках.

Як повідомляв ONLINE.UA, рятувальники попереджають, що там в будь-який момент може статися обвал, тому мешканців поки не можуть пустити, щоб вони забрали свої речі. Місцева влада Києва пообіцяла забезпечити потерпілих людей тимчасовим житлом і харчуванням — їх розмістять в колишньому інтернаті, який розташований на Харківському шосе, 121/3. Не виключено, що будинок після вибуху доведеться зносити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?