До Землі наближається небезпечний астероїд - що про це відомо
Категорія
Технології
Дата публікації

До Землі наближається небезпечний астероїд - що про це відомо

До Землі наближається небезпечний астероїд - що про це відомо
Джерело:  online.ua

Астероїди часті гості в околицях нашої планети, однак не всі наближаються до нас дуже близько. Астрономи прогнозують, що найближчим часом повз Землю пролетить об'єкт 441987 2010 NY65.

За даними вчених, астероїд перетне орбіту нашої планети.

441987 2010 NY65 відкрили, як слідує з його індексу, у 2010 році. Повний оберт навколо Сонця йому вдається здійснити за 366 земних діб. Відстань максимального віддалення об'єкту сягає при цьому 205 мільйонів кілометрів. наближається до зірки він на 94 мільйони кілометрів.

Згідно з аналізом астрономів, розміри цього потенційного небезпечного небесного тіла становлять приблизно 228 метрів.

У 2020 році проліт астероїду повз Землю відбудеться у середу, 24 червня. Передбачається, що найближчої точки він досягне о 09:44 за київським часом.

Об'єкт наблизиться до нас приблизно на 3,74 мільйона кілометрів, пересуваючись скрізь космічний простір зі швидкістю 13 кілометрів на секунду.

Наступну зустріч Землі та 441987 2010 NY65 експерти NASA прогнозують 25 червня 2021 року. У цей день він наблизиться до нас не так сильно, як незабаром — лише на 5,97 мільйона кілометрів.

Як повідомляв ONLINE.UA, 21 червня 2020 року відбулася вражаюче астрономічне явище — повне сонячне затемнення, яке ще називають "вогняне кільце". Це було рідкісне і незвичайне явище, за яким спостерігав весь світ.

Кільцеподібне сонячне затемнення відбулося о 9:40 за київським часом, але найкраще вогняне кільце було видно над територією Індії, а також в Центральній Африці та Азії. В Україні цю подію можна було спостерігати онлайн.

Найкрасивіший вид на затемнення дістався жителям північних регіонів Індії — там Місяць закрив 99,4% Сонця, залишивши тільки його краю у вигляді вогняного кільця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?