Україна потрапила у червону зону через коронавірус - що це означає
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна потрапила у червону зону через коронавірус - що це означає

Україна потрапила у червону зону через коронавірус - що це означає
Джерело:  online.ua

Коронавірус COVID-19 в Україні вийшов на так звану другу хвилю. Тим часом через поточні показники наша держава потрапила у "червону зону" через показники захворюваності. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Державне агентство розвитку туризму у Facebook.

За оприлюдненими даними, країни так званої "червоної зони" не можуть відновлювати міжнародне авіасполучення до повноцінного значення.

"Україна потрапила до "червоної зони", так як показник захворювання на COVID-19 складає більше 40 випадків на добу на 100 000 населення", - проінформували у відомстві.

Станом на 22 червня у "зелену зону" потрапили Польща, Єгипет, Туреччина, Болгарія — одні з найбільш популярних серед українців держав.

Представники Євросоюзу раніше виступали з рекомендацією оцінювати країни у контексті відкриття кордонів для іноземців за критерієм не більше 40 активних випадків COVID-19 на 100 тисяч мешканців. Йдеться про відкриття кордонів з 1 липня.

Нагадаємо, в Україні жорсткий карантин ввели у середині березня. Вже у травні його почали послаблювати й нарешті перевели в адаптивний режим. Це означає, що окремі регіони можуть вводити впровадження незалежно один від одного, якщо ситуація покращується.

Станом на ранок 23 червня по всій країні підтвердили 38 074 випадки коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, віцепрем’єрка з питань євроінтеграції Ольга Стефанишина поділилася з українцями важливою інформацією — за її словами, на саміті Східного партнерства багато країн говорили саме про Україну як про країну, яка повинна стати частиною ЄС. Вона також наголосила, що офіційний Київ буде працювати над впровадженням ще трьох "безвізів" на шляху до Євросоюзу — промислового, продовольчого та авіаційного.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?