Не може бути жодних виправдань - Євросоюз екстрено звернувся до України
Категорія
Політика
Дата публікації

Не може бути жодних виправдань - Євросоюз екстрено звернувся до України

Не може бути жодних виправдань - Євросоюз екстрено звернувся до України

Влада Європейського Союзу продовжує уважно слідкувати за усіма політичними кроками команди українського лідера Володимира Зеленського та озвучувати свої пропозиції та настанови. Так, віцепрезидентка Єврокомісії з питань цінностей та прозорості Вера Юрова під час онлайн-дискусії, організованої "Центром протидії корупції", наголосила, що Європейська комісія закликає офіційний Київ продовжувати боротьбу з корупцією та впроваджувати реформи у сфері верховенства права. Окрім того, політикиня звернула увагу на те, що в умовах пандемії ЄС ухвалив рішення зробити виняток щодо надання макрофінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро, і наразі тривають переговори з Україною щодо політичних умов надання цієї допомоги. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"І ЄС включить умови, які стосуються верховенства права та антикорупційних реформ. Дуже важливо для України залишатися на шляху реформ, особливо тих, що стосуються верховенства права та антикорупції. Коронавірусна криза не повинна стати виправданням за відступ від вже досягнутих результатів або їх розвороту в інтересах олігархів", - наголосила Вера Юрова.

За її словами, наша країна продемонструвала низку досягнень у боротьбі з корупцією, таких як створення Антикорупційного суду. Однак Юрова зізналася, що стурбована нещодавнім зростанням політизації роботи антикорупційних інституцій. Представниця ЄК нагадала українській владі про те, наскільки важливо, щоб всі вони діяли незалежно. Окрім того, політикиня підкреслила, що Євросоюз швидко мобілізував пакет допомоги у розмірі 150 млн євро на підтримку економіки нашої країни.

"І ці гроші мають бути використані для підтримки сектору охорони здоров’я і для нагальних потреб, пов’язаних з економічними та соціальними наслідками пандемії, і підтримки найбільш вразливих груп населення", - підсумувала Вера Юрова.

Як повідомляв ONLINE.UA, віцепрем’єрка з питань євроінтеграції Ольга Стефанишина заявила, що Україна буде працювати над впровадженням ще трьох "безвізів" на шляху до Євросоюзу — промислового, продовольчого та авіаційного.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?