Що буде із дистанційним навчанням в школах з 1 вересня - важлива інформація
Категорія
Україна
Дата публікації

Що буде із дистанційним навчанням в школах з 1 вересня - важлива інформація

Що буде із дистанційним навчанням в школах з 1 вересня - важлива інформація
Джерело:  online.ua

Виконувачка обов'язків міністерки освіти Любомира Мандзій поділилася з українцями вкрай важливою інформацією - за її словами, Міністерство освіти та науки України наразі не має наміру переводити школи на дистанційне навчання 1-го вересня. Вона також звернула увагу на те, що це рішення буде залежати виключно від епідеміологічної ситуації в країні. Що важливо розуміти, заява міністерки прозвучала після того, як українці наполегливо почали вимагати у президента країни Володимира Зеленського заборонити дистанційну освіту в усіх навчальних закладах. Окрім того, зазначається, що петиція з відповідним запитом уже зібрала 25 тисяч голосів, а це означає, що Володимир Зеленський повинен її розглянути в найближчому майбутньому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МОН.

За словами Мандзій, МОН не переводить школи на обов’язкову дистанційну форму навчання.

"Рішення про те, чи безпечно буде учням повертатись за парти 1 вересня, прийматимуть Комісія ТЕБ і НС та Головний державний санітарний лікар на основі епідеміологічної ситуації й не раніше серпня, ближче до старту навчального року. Наразі МОН готується до нового навчального року. Зокрема, спільно з Головним санлікарем ми готуємо вимоги для роботи шкіл в умовах пандемії – щодо правил дезінфекції, підготовки приміщень, перебування учнів у школі тощо", – заявила міністерка.

Окрім того, наразі відомо, що МОН має намір систематизувати дистанційний освітній процес та оновити законодавство, щоб школярам, педагогам і директорам було зрозуміло, як працювати під час карантину та в умовах пандемії.

"Положення про дистанційне навчання затверджено ще 2013 року. І вимушений перехід на дистанційний формат під час пандемії COVID-19 показав нам слабкі місця у шкільній освіті. Тому зараз ми працюємо над тим, щоб дистанційна освіта відповідала реальним потребам і можливостям учнів та педагогів. Це стосується організації освітнього процесу, розвитку вчителів і, найголовніше, технічних можливостей учнів та педагогів", – підсумувала Любомира Мандзій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що випускників 11-х класів у 2020 році в Україні звільнили від обов’язкової державної підсумкової атестації, а проходити ЗНО вони зможуть за бажанням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?