ЗНО в Україні - як пройдуть тести в умовах епідемії
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗНО в Україні - як пройдуть тести в умовах епідемії

ЗНО в Україні - як пройдуть тести в умовах епідемії
Джерело:  online.ua

Зовнішнє незалежне оцінювання 2020 року в Україні опинилося на межі скасування. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, як проводитимуть тести. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця 24 червня.

За його словами, усі аудиторії, які прийматимуть абітурієнтів, будуть дезінфікувати, учасники пересуватимуться виключно запланованими маршрутами, щоб групи не стикалися одна з одною.

Графіки пересування приміщеннями, де проходитимуть тести, вивісять на вході до відповідних установ.

Ляшко пояснив, учасники оцінювання відвідуватимуть належні місця його проходження за визначеним часом. Перед ти їх опитають щодо самопочуття та стану здоров'я.

Відомо, що у місцях ЗНО чергуватимуть медики, які будуть бесідувати з учасниками, вимірювати їм температуру та слідкуватимуть за дотриманням правил щодо аудиторій. Також на вході усім видаватимуть маски.

"В аудиторії буде 15 людей. Місця розставлені так, щоб дистанція між учнями була не менше ніж 1,2 метра. По школах розставлені антисептики для обробки рук. В санітарних кімнатах є мило, проточна вода і паперові рушники. Все зроблено для того, щоб безпечно провести ЗНО", - пояснив Ляшко.

Нагадаємо, станом на ранок 24 червня в Україні виявили 39 014 випадків COVID-19. Сесію ЗНО планують провести з 25 червня до 17 липня.

Випускників 11-х класів у 2020 році в Україні звільнили від обов’язкової державної підсумкової атестації, а проходити ЗНО вони зможуть за бажанням. Відповідний указ 22 червня підписав президент України Володимир Зеленський.

Як повідомляв ONLINE.UA, документ передбачає, що учні, які завершують навчання в закладах середньої освіти, отримали право самостійно вибирати види оцінки їх результатів навчання — шляхом річного оцінювання, або державної підсумкової атестації, або ЗНО. Однак, без зовнішнього незалежного оцінювання випускникам вступити до ВНЗ не вийде, тому, якщо учні планують навчатися далі у вищих навчальних закладах, їм доведеться проходити тести.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?