Без масок та карантину - як "ДНР" зігнала людей на парад у Донецьку
Категорія
Україна
Дата публікації

Без масок та карантину - як "ДНР" зігнала людей на парад у Донецьку

Без масок та карантину - як "ДНР" зігнала людей на парад у Донецьку
Джерело:  online.ua

Окупаційна адміністрація у Донецьку продовжує ігнорувати загрозу від епідемії коронавірусу COVID-19. У середу, 24 червня, у центрі міста провели так званий "парад перемоги". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на медіа окупаційного режиму.

Нагадаємо, цей захід скасували безпосередньо 9 травня, оскільки світом поширювався COVID-19. Аналогічне рішення ухвалили ще раніше у Росії, тим вирішили відкласти проведення параду.

Натомість у "ДНР" парад, як згадано вище, відбувся 24 червня, хоча епідемічна ситуація у регіоні тільки погіршується. Наприклад, на території РФ загальна кількість випадків досягла майже 607 тисяч, за останню добу виявили 7 176.

Водночас в Україні станом на ранок 24 червня зареєстрували 39 014 діагнозів COVID-19, за останню добу нових - 940.

У Кремлі не зважилися відмовлятися від головного пропагандистського заходу сучасної російської дійсності, тож аналогічне рішення "спустили" вниз до окупаційної адміністрації у Донецьк.

Цікаво, що головними відвідувачами окупаційного параду стали люди третього віку — пенсіонери, ветерани. Вони входять до групи ризику у час епідемії коронавірусу. На урочистих заходах люди, зокрема й учасники, не користувалися жодними засобами захисту. Одночасно донедавна ватажки "ДНР" та "ЛНР" не хотіли відкривати свої блокпости перед лінією зіткнення нібито через інфекцію.

У Москві парад також відбувся з традиційним масштабом, його навіть відвідали кілька іноземних лідерів — за особистим запрошенням Володимира Путіна. Серед них був президент Білорусі Олександр Лукашенко, він відомий своєю позицією щодо коронавірусу, який потрібно "лікувати" важкою працею на тракторі у полі.

Як повідомляє ONLINE.UA, 22 червня стало відомо, що бойовики так званої "ДНР" дозволили виїзд жителям ОРДЛО в Росію за паспортами РФ після двомісячної заборони, введеної через коронавірусний карантин. Російська окупаційна влада, наперекір загрозі поширення коронавірусу, прийняла це чергове рішення проти України, щоб якомога швидше все жителі окупованого Донбасу незаконно отримали російське громадянство, бо Путін планує використовувати їх для своїх корисливих цілей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?