Як можна так знущатися - в Польщі розгорівся новий скандал через заяви про Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Як можна так знущатися - в Польщі розгорівся новий скандал через заяви про Україну

Як можна так знущатися - в Польщі розгорівся новий скандал через заяви про Україну
Джерело:  online.ua

Війна на Сході України та окупація Криму - це ті гучні теми, які щоденно обговорюють світові лідери та усі міжнародна спільнота. Нещодавно з резонансною заявою з цього приводу виступив польський лідер Анджей Дуда - він вирішив нагадати своєму народу про те, що напад Росії на Україну стався під час правління опозиції. Перед вильотом до Штатів президент наголосив, що з самого початку свого президентства він домагається посилення польської безпеки, а його конкуренти про це ніколи всерйоз не замислювалися, адже навіть не змогли допомогти Україні у такий непростий для неї та її громадян період. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання Onet.

"У часи, коли була при владі "Громадянська платформа", членом якої є пан Рафал Тшасковський, Росія напала на Україну, а Польща весь час трималася виключно на присутності нашої армії, і багато людей дуже побоювалися" - заявив Анджей Дуда.

Окрім того, польський лідер вирішив нагадати, що 5 років тому він приступив до "реалізації політики присутності Північноатлантичного альянсу в Польщі в якості гарантії безпеки".

"Сьогодні в Польщі присутні війська Альянсу, сьогодні в Польщі присутні американські війська. Це результат ефективної і спокійної політики", - зазначив президент.

Не можна не звернути увагу, що заяву Дуди про те, хто керував у часи нападу Росії на Україну, зустріли хвилею коментарів у соціальних мережах. Польському лідеру миттєво нагадали, що рішення про зміцнення східного флангу НАТО було прийняте у 2014 році, коли при владі була "Громадянська платформа", а збільшення числа американських військових у Польщі є заслугою кількох команд.

"Я додам, що, коли правила Платформа, американці вбили Усаму бен Ладена. Що це за маячня? Як можна так знущатися?"- обурився колишній очільник МЗС Польщі Даріуш Росаті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міністерство оборони США ухвалило рішення  передислокувати в Польщу не одну, а дві тисячі військовослужбовців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?