Найнижчі в історії України - Нацбанк потішив чудовою новиною
Категорія
Економіка
Дата публікації

Найнижчі в історії України - Нацбанк потішив чудовою новиною

Найнижчі в історії України - Нацбанк потішив чудовою новиною
Джерело:  online.ua

Перша заступниця очільника Національного банку Катерина Рожкова під час звіту про фінансову стабільність поділилася з українськими громадянами неймовірною новиною. Вона заявила, що за умови збереження макроекономічної стабільності Нацбанк очікує до кінця 2020 року на найнижчі в історії України відсоткові ставки за кредитами. Окрім того, Рожкова звернула увагу українців на те, що після зниження облікової ставки, ми уже можемо побачити, як більшість банків знижує відсоткові ставки за депозитами (і вже є одноцифрові ставки за депозитами). Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт НБУ.

"Звичайно це в перспективі призведе до зниження вартості кредитних ресурсів. Якщо збережеться макроеконом стбільність, а права кредиторів будуть забезпечені та посилені, то ми до кінця року очікуємо побачити найнижчі в історії України відсоткові ставки за кредитами", - наголосила заступниця очільника НБУ.

Окрім того, вона додала, що зниження ставки стало можливим завдяки уповільненню інфляції, стабільності валютного ринку, а також стабільній роботі банківського сектору.

Попри цей вкрай позитивний прогноз, НБУ також публікував доволі серйозні попередження. Так, нещодавно повідомлялося, що суттєве поглиблення економічної кризи, яку спровокувала пандемія коронавірусу, відбудеться вже у другому кварталі 2020 року.

"В II кварталі 2020 року очікується поглиблення падіння реального ВВП... Поступове пом’якшення карантину з середини травня, як і очікувалося, супроводжується відновленням економічної активності та зайнятості. Однак наявні дані свідчать, що падіння за підсумками року, ймовірно, буде глибшим, ніж очікувалося в прогнозі, оприлюдненому в інфляційному звіті за квітень 2020 року", — прогнозують в НБУ.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава уряду Денис Шмигаль потішив українців неочікуваною звісткою. Політик зазначив, що метою його команди — є зниження ставки іпотеки в Україні до 5 – 7%. Що важливо розуміти, наразі ж найдоступніша іпотека в Україні передбачає ставку 17 – 18%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?