З Китаю в Україну терміново прибув військово-транспортний літак - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

З Китаю в Україну терміново прибув військово-транспортний літак - що відбувається

З Китаю в Україну терміново прибув військово-транспортний літак - що відбувається
Джерело:  online.ua

В Україну з Китаю терміново прибув військово-транспортний літак Іл-76 з вантажем гуманітарного призначення для протидії поширенню пандемії коронавірусу вартістю понад 1 млн дол. Варто зазначити, що його переліт був оплачений Міжнародною вертикально інтегрованою гірничо-металургійною групою "Метінвест" - зазначається, що вартість перельоту літака складає близько 250 тис. дол. Згідно з останніми даними, літак із цінним вантажем зустрічали заступник глави МЗС Євген Єнін, заступник очільника МОЗ Ігор Іващенко, генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков і посол Китаю в Україні Фань Сяньжун, повідомляє ONLINE.UA.

"Це жест солідарності китайського народу з українським в протистоянні з епідемією COVID-19. Хочу висловити щиру подяку представникам уряду Китаю, всім структурам, які передали ці гуманітарні вантажі, Збройним силам України, а також компанії "Метінвест", яка сплатила літаків для доставки цього гуманітарного вантажу", - наголосив український дипломат Євген Єнін.

За його словами, ця допомога була зібрана за сприяння 39 державних і муніципальних структур, компаній, громадських організацій КНР. Окрім того, наголошується, що вантаж об'ємом 125 куб. м містить більше 1 мільйона захисних масок, медичні респіратори, захисні костюми, окуляри, екрани і рукавички, інфрачервоні термометри, тестові системи для виявлення COVID-19. Також вказано, що до складу гуманітарної допомоги входять десять апаратів штучної вентиляції легенів, подарованих президентові України Володимиру Зеленському засновником "Alibaba Group" Джеком Ма.

Генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков щиро подякува владі КНР і посольству за надану допомогу, а також Кабміну у сприянні доставці вантажу.

"Для нас важливо допомогти Міністерству охорони здоров'я, так і в цілому українським громадянам у протистоянні коронавирусу. Коли ми дізналися, що необхідна допомога в доставці вантажу, ми звичайно ж відразу прийняли рішення про те, що ми готові брати участь і профінансувати це", – наголосив Риженков та пообіцяв, що компанія і її акціонери будуть продовжувати допомагати, поки Україна повністю не поборе пандемію.

Як повідомляв ONLINE.UA, 16 червня Україна отримала від США новий пакет військової підтримки - до Києва прибув вантаж з озброєнням та обладнанням на суму 60 мільйонів доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?