Ще одна країна кинулася на допомогу українцям - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Ще одна країна кинулася на допомогу українцям - перші подробиці

Ще одна країна кинулася на допомогу українцям - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Міжнародна спільнота робить все можливе, аби допомогти українцям подолати пандемію коронавірусу. Нещодавно стало відомо, що в Україну з КНР терміново прилетів військово-транспортний літак Іл-76 з вантажем гуманітарного призначення для протидії поширенню пандемії коронавірусу вартістю понад 1 млн дол. Однак це не єдина допомога, яку отримала наша країна протягом останніх днів, адже польська влада вже передала Україні та Молдові гуманітарну допомогу для підтримки у боротьбі з епідемією. За попередніми даними, транспорт з урядовою допомогою для Києва і Кишинева вирушив сьогодні з Варшави, її перевозять автомобілі Державної пожежної служби. 12 з них вирушать до України, 4 – у Молдову. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Polskie Radio.

Наразі відомо, що у вантажі - захисні маски та шоломи, дезінфікуючі засоби, спеціальне захисне взуття та спецодяг. Варто звернути увагу на те, що кошти на придбання засобів захисту для боротьби з коронавірусом також надали польські корпорації, які присутні на українському ринку, зокрема, PKO BP, Orlen, PGNiG, PZU та Polfa Tarchomin. Польський національний фонд пожертвував 5 тис. шоломів.

Очільниця Національної податкової адміністрації Маґдалєна Жечковська наголосила, що залучення уряду до боротьби зі світовою епідемією є знаком солідарності Польщі. Заступник глави МЗС Павел Яблонський підкреслив, що допомога, яку Польща сьогодні направляє в Україну та Молдову, - це "підтримка наших найближчих друзів", і підтримка цих країн є частиною польської політики у рамках Східного партнерства.

"Ми хочемо, щоб країни Східної Європи та країни Центральної Європи разом утворили один союз і щоб вони врешті співпрацювали також у межах Європейського Союзу", - наголосив польський дипломат.

Варто також зазначити, що 23 червня Євросоюз та ВООЗ передали місячний запас засобів захисту понад 50 українських лікарень. Як відомо, допомога є частиною пакету підтримки від ЄС у розмірі 190 млн євро, передбачених для допомоги Україні у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Польщі Анджей Дуда вирішив нагадати своєму народу про те, що напад Росії на Україну стався під час правління опозиції - після цієї заяви спалахнув гучний скандал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?