Офіційний Київ завдав удар по втікачу Януковичу - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Офіційний Київ завдав удар по втікачу Януковичу - що відомо

Офіційний Київ завдав удар по втікачу Януковичу - що відомо
Джерело:  online.ua

Кримінальні справи проти колишнього президента України Віктора Януковича тягнеться з 2014 року. У середу, 24 червня, Державне бюро розслідувань оголосило йому підозру в одній з них. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт відомства.

Водночас окрім одіозного політика підозри отримали ексміністри оборони — Дмитро Саламатін та Павло Лебедєв. За версією бюро, топпосадовці скоїли державну зраду у період з 2012 до 2014 років. Вона була спрямована на знищення суверенітету, територіальної цілісності й недоторканності країни.

Також ці особи безпосередньо допомогли російському агресору у його злочинах проти України.

"Підозрювані в період з 2012 по 2014 роки здійснювали цілеспрямоване зниження обороноздатності України за допомогою так званого реформування Збройних сил України, яке полягало у скороченні чисельності, розформуванні (переформуванні) окремих військових з’єднань, військових частин та підрозділів, зміни їх місця дислокації. Такі дії вчинялися зокрема на території Автономної республіки Крим, що в подальшому призвело до анексії півострову", - пояснили у ДБР.

Якщо провину Януковича та його поплічників доведуть, підозрюваним загрожує ув'язнення на терміни від 12 до 15 років. Також це станеться разом з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Саламатін очолював Міноборони з лютого до грудня 2012 року, а Лебедєв з грудня-2012 до лютого-2014.

Як повідомляв ONLINE.UA, коли РФ вдерлася до Криму, у складі ЗСУ було не більше 20% боєздатних підрозділів і військових частин. Армія не мала не тільки бензину та акумуляторів для автомобілів, але навіть одягу й бронежилетів.

За всім цим стоїть президент-втікач Віктор Янукович, який легітимізував анексію Криму, через те, що звернувся до президента Росії Володимира Путіна з запрошенням іноземних військ на територію України. Про це заявив колишній український лідер Петро Порошенко під час допиту в Апеляційному суді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?