Вони брешуть - у Януковича зухвало відповіли Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Вони брешуть - у Януковича зухвало відповіли Україні

Вони брешуть - у Януковича зухвало відповіли Україні
Джерело:  online.ua

Державне бюро розслідувань висунуло підозру політику-втікачу Віктору Януковича. Вже у четвер, 25 червня, адвокати колишнього президента відреагували на рішення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

За словами юристів, інформація про підозру нібито неправдива.

"Державне бюро розслідувань бреше щодо того, що Януковичу було повідомлено про підозру у зраді шляхом вчинення дій, спрямованих на підрив суверенітету й обороноздатності України. Жодних повідомлень вручено не було", - стверджують адвокати.

Згідно з заявою юриста Віталія Сердюка, адвокати експрезидента відвідали ДБР 23 червня для допиту. Вони пояснили правоохоронним органам неможливість особистої присутності їхнього клієнта.

У відповіді на рішення бюро захисники Януковича зважилися знову згадати п'ятого президента Петра Порошенка та пояснили підозру саме кримінальними справами проти нього.

"Ймовірно, подібна провокація ДБР здійснюється, щоб хоч якось перебити інформаційну хвилю негативу на адресу відомства, що з'явилася після закриття їм ряду справ проти Порошенка... Ми задокументували новина ДБР про нібито повідомленні Януковича про підозру і готуємо відповідний позов про спростування неправдивої інформації", - додав Сердюк.

Нагадаємо, Віктор Янукович втік до Росії у лютому 2014 року. З того часу він переховується там від українського правосуддя.

Як повідомляв ONLINE.UA, 24 червня ДБР оголосило підозру Януковичу та двом колишнім міністрам. За версією бюро, топпосадовці скоїли державну зраду у період з 2012 до 2014 років. Вона була спрямована на знищення суверенітету, територіальної цілісності й недоторканності країни. Також ці особи безпосередньо допомогли російському агресору у його злочинах проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?