Нехай негайно забере - Лукашенко різко дорікнув Путіну за нахабну підлість
Категорія
Політика
Дата публікації

Нехай негайно забере - Лукашенко різко дорікнув Путіну за нахабну підлість

Нехай негайно забере - Лукашенко різко дорікнув Путіну за нахабну підлість
Джерело:  online.ua

Росія постійно втручається у внутрішні політичні справи будь-якої країни, щоб нав'язати свою агресивну політику. Тому Білорусь, де влітку 2020 року пройдуть президентські вибори, не стала винятком. Офіційний Мінськ вже фіксує грубе втручання у виборчий процес з боку команди російського лідера Володимира Путіна, спрямоване на дискредитацію білоруської влади. У зв'язку з виниклою проблемою білоруський лідер Олександр Лукашенко хоче терміново зустрітися з Путіним, щоб припинити це нахабне свавілля. Він зазначив, що Білорусь не може загрожувати Росії ядерною відповіддю, як це постійно робить Кремль, але Мінськ буде домагатися припинення втручання у внутрішні справи країни з боку РФ. Про це Лукашенко заявив 25 червня на нараді з членами уряду, передає ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

Лукашенко зазначив, що зараз в інтернеті активно поширюються "моторошні фейки", за допомогою яких хочуть дискредитувати владу - і багато з них йдуть з Росії. Деякі з таких вкидань, за словами білоруського лідера, його просто дивують.

"Сьогодні мені доповіли (хоча це було давно, ніхто не доповідав), що у одного з моїх синів в Швейцарії є 840 млн доларів. Направте туди по дипломатичних каналах лист: хто хоче забрати ці гроші, нехай негайно забере", - обурився Лукашенко.

Він звернув увагу, що інформація просто фальсифікується, і люди, які не розуміються на банківських документах, вірять цим фейкам. Тому влада боротиметься з дезінформацією, яка підкидається структурами "бабичівськими", "незигарями" з Росії.

"Це не наше, це з Росії йде інформація. Потім вони вибачаться, знімуть. Але людям то в мізки вже вкинули це", - підкреслив Лукашенко.

Лукашенко додав, що його опоненти вимагають чесних і порядних виборів, однак самі поводяться нечесно. Він упевнений, що за ними стоять "ляльководи" з Росії, що він має намір в терміновому порядку обговорити з Путіним.

"Ми про це з президентом Путіним поговоримо в найближчим часом при зустрічі, але ця ситуація дуже складна. Застосовуються найсучасніші фальшиві технології, йде втручання з-за кордону в наші вибори", - зазначив президент Білорусі.

При цьому Лукашенко визнав, що Білорусь, на відміну від Росії, не є ядерною державою, тому, як це роблять в Москві, не може погрожувати зброєю за втручання в політичні справи країни.

"Ми не є ядерною державою. Ми не можемо взяти ядерну боєголовку, розмахувати і кричати, або говорити про гіперзвукову зброю, що ми вам відповімо. Ми звичайна середньоєвропейська країна, миролюбна, націлена на спокійне життя. І комусь погрожувати в зв'язку з цим ми просто не можемо ", - підсумував Лукашенко, натякнувши, на безвихідність ситуації.

Важливо відзначити, що в Кремлі традиційно відхрестилися від звинувачень у втручанні в вибори в Білорусі. Спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що у Мінська немає ніяких аргументів. Прессекретар Путіна пригрозив відповіддю на ці звинувачення, підкресливши, що Кремль задумається над словами президента Білорусі на адресу Москви, що позначиться на двосторонніх відносинах.

Нагадаємо, вибори президента Білорусі відбудуться 9 серпня. ЦВК зареєструвала ініціативні групи на підтримку 15 кандидатів, в тому числі Лукашенко, який займає пост з 1994 року. Два суперника Лукашенка, блогер Сергій Тіхановський і ексглава Белгазпромбанка Віктор Бабарико, були заарештовані. Це викликало акції протесту в Білорусі. Влада заявила, що за Бабарико стояли "ляльководи" з російського "Газпрому".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко різко дорікнув Путіну за нову підлість. Він обурений, що Путін, який наполягає на створенні Союзної держави, називає себе найближчим союзником Мінська, але при цьому відмовляється розробляти з Білоруссю ракетне озброєння і надавати свої полігони для їх випробувань. Президент Білорусі вважає цю відмову важливим сигналом, який врахує Мінськ в подальших двосторонніх відносинах з Москвою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?