Вже з 2 липня - в Кабміні повідомили чудові новини українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже з 2 липня - в Кабміні повідомили чудові новини українцям

Вже з 2 липня - в Кабміні повідомили чудові новини українцям
Джерело:  online.ua

Глава Кабінету міністрів України Денис Шмигаль виступив з гучною заявою - він повідомив, що уряд дозволить роботу кінотеатрів в Україні з 2 липня. Відповідне рішення було прийнято на позачерговому засіданні українського уряду 25 червня. Але робота кінотеатрів буде відновлено тільки, якщо покращиться епідеміологічна ситуація в регіонах і за умови заповнюваності залів не більше 50%. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт КМУ.

"Проект акта пропонує внести зміни до постанови Кабміну №392 від 20 травня 2020 року. Ми вводимо заборону на роботу кінотеатрів до 1 липня 2020 року, тобто, можливість їх роботи з 2 липня, але з чіткими умовами, наповненістю не більше 50%" , - прокоментував рішення уряду міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Нагадаємо, з 22 червня в Україні почав діяти жорсткий адаптивний карантин, за правилами якого посилені обмеження вводяться регіонально за оцінками епідемічної ситуації в областях. Посилення карантину на місцях буде вводитися і припинятися на підставі рішення регіональної комісії з питань ТЕБ та НС. Рішення прийматимуть за поданням головного державного санітарного лікаря регіону, з урахуванням оцінки епідемічної ситуації. Скасовується рішення про посилення карантину не раніше ніж через 7 днів після його прийняття з урахуванням епідемічної ситуації в регіоні.

Місцева влада може заборонити:

  • проводити спортивні, культурні, релігійні та інші масові заходи, в тому числі і роботу кінотеатрів;

  • діяльність установ, що надають послуги з розміщення;

  • роботу метрополітену;

  • перевезення пасажирів в усіх видах сполучень;

  • роботу закладів дошкільної освіти та культурних установ;

  • діяльність фітнес-центрів і спортзалів.

Важливо відзначити, що в Києві дозволили роботу кінотеатрів з 24 червня. За затвердженими КМДА правилами, в кінотеатрах відстань між місцями для глядачів в залі повинна становити не менше 1,5 метрів, там, де крісла неможливо перенести, глядачі повинні сідати так, щоб місця поруч з ними, попереду і ззаду залишалися вільними.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ситуація з коронавірусом в Україні погіршується і Кабмін закликав українців готуватися до серйозної хвилі COVID-19. Причиною стрімкого зростання числа хворих, на думку уряду, є недотримання громадянами карантинних обмежень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?