Україна отримала потужну допомогу з-за кордону - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала потужну допомогу з-за кордону - що відомо

Україна отримала потужну допомогу з-за кордону - що відомо
Джерело:  online.ua

Ситуація з коронавірусом COVID-19 в Україні залишається складною. На тлі другої хвилі епідемії офіційний Київ отримав потужний пакет допомоги від сусідньої Польщі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Представництво Євросоюзу в Україні.

За офіційними даними, українська сторона отримала близько 134 тонн захисних матеріалів, які допоможуть подолати спалах інфекції. Ці вантажі вже прибули до місця призначення.

"Сьогодні до Києва прибуло 13 вантажівок, заповнених 134 тоннами вантажу для підтримки України у боротьбі з пандемією коронавірусу", - оголосили дипломати.

Польська сторона самостійно виступила з ініціативою про надання Україні вантажу, до якого увійшли захисні медичні маски, засоби для дезінфекції, рукавички та низка інших матеріалів. Процес надання відбувся завдяки Механізму цивільного захисту ЄС.

Слід нагадати, нещодавно український уряд отримав від Євросоюзу та Всесвітньої організації охорони здоров'я місячний запас засобів захисту. Їх передали у понад 50 лікарень — саме такою була першочергова мета пакету допомоги.

Цей акт входить до програми допомоги Києву від ЄС, обсяг якого сягає близько 190 мільйонів євро. Ці кошти спрямують виключно на подолання епідемії COVID-19.

Нагадаємо, станом на ранок у четвер, 25 червня, в Україні зафіксували 40 008 випадків нового коронавірусу. За останню добу кількість збільшилася на 994.

Як повідомляв ONLINE.UA, карантин в Україні вже тривалий час не може послабити приблизно половина областей, причина — друга хвиля епідемії COVID-19. Станом на 25 червня МОЗ оновило дані, за якими ситуація вже ж стала ліпшою у кількох регіонах. Загалом Київ та 12 областей не можуть послабити обмеження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?