Фінансової кризи немає - експерт оцінив ситуацію в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Фінансової кризи немає - експерт оцінив ситуацію в Україні

Фінансової кризи немає - експерт оцінив ситуацію в Україні
Джерело:  24 канал

Пандемія коронавірусу завдала потужного удару по українській економіці, однак попри безліч проблем, які виникли на тлі загострення кризи, є також й позитивні моменти, які не можна ігнорувати. Колишній міністр економіки Тимофій Милованов звернув увагу українців на те, що в поточному році бюджетний дефіцит в Україні є досить високим – це близько 8% від ВВП, тобто майже 300 мільярдів гривень, однак наразі його можна профінансувати. За словами експерта, це завдяки допомозі МВФ та іншим правильним діями Кабміну, НБУ та ВРУ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

Милованов наголосив, що ситуація все одно не є стабільною, адже за лічені дні все може змінитися.

"До прикладу, можна втратити незалежність Нацбанку, якщо там будуть кадрові перестистановки, і тоді налякаються ринки і ми не зможемо фінансувати, буде інфляція, і почне падати курс гривні, і всі ці проблеми перекинуться на реальний сектор. Наразі ми бачимо кризу в реальному секторі – нема роботи в людей, фірми банкрутують. Але фінансової кризи немає. Нам би не хотілось, щоб фінансова криза вдалась до реальної", - підкреслив економічний експерт.

На переконання Тимофія Милованова, яких проблем в економіці нам чекати, залежатиме від роботи команди Дениса Шмигаля.

"Зараз уряд не довиконує надходження і так само недовиконує видатки. Тому відносний відсоток бюджетного дефіциту буде залишатись таким самим, як залишався. Наразі це все схоже на те, що бюджет буде виконано, але це залежить також від того наскільки жорстким буде обмеження карантину під час другого спалаху і чи економічні або політичні негаразди не призведуть до помилок у нових кадрових призначеннях або в економічній політиці", – наголосив Тимофій Милованов.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, перша заступниця очільника Національного банку Катерина Рожкова під час звіту про фінансову стабільність поділилася з українськими громадянами  чудовою звісткою щодо кредитів в нашій країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?