МОЗ назвало летальність коронавірусу серед українців - важливі дані
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ назвало летальність коронавірусу серед українців - важливі дані

МОЗ назвало летальність коронавірусу серед українців - важливі дані
Джерело:  online.ua

В Україні у червні почалася друга хвиля епідемії COVID-19. Вже у п'ятницю, 26 червня, міністр охорони здоров'я Максим Степанов виступив з оголошенням щодо летальності вірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця.

За його словами, в Україні показник смертності сягнув 2,6%. Для порівняння він навів Німеччину, де ця цифра сягає 4%, а також Сполучені Штати з 5%.

"Показник летальності у нас становить 2,6% загалом в Україні. При цьому показники летальності, наприклад, у Німеччині 4%, у США 5%, у Франції 18%, в Іспанії 9,5%... У нас є всі ці дані в розрізі кожного регіону, в розрізі кожної лікарні. Ми аналізуємо всі летальні випадки. Якщо говорити про регіони, де від коронавірусної хвороби померли найбільше людей — то це Чернівецька (178 летальних випадків), Львівська (126) області та Київ (102)", - підкреслив Степанов.

Очільник міністерства нагадав про відкриття незабаром другої хвилі лікарень, які прийматимуть інфікованих COVID-19 осіб. Це пов'язано з вивченням у відомстві статистики щодо захворюваності у різних регіонах та рівня заповненості ліжок.

"На сьогодні загалом у країні в лікарнях першої хвилі 23 тисяч ліжок, із них зайнято майже 4 тисячі, але в різних регіонах ситуація різна — більш напружена в Чернівецькій і Закарпатській областях, тому ми за регіональним принципом готуватимемося до розгортання лікарень другої хвилі", - підкреслив він.

Станом на ранок 26 червня в Україні підтвердили 41 117 випадків COVID-19. За останню добу абсолютний рекорд - 1 109.

Як повідомляв ONLINE.UA, жорсткий карантин в Україні триває з середини березня. У національній поліції з того часу оформили тисячі штрафів за порушення правил.

За офіційними даними правоохоронців, найбільше порушень зареєстрували серед мешканців Дніпропетровської, Харківської, Львівської областей. Також до цього рейтингу долучається Київ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?