Наступного тижня ви отримаєте - у Кабміні виступили з новим попередженням
Категорія
Україна
Дата публікації

Наступного тижня ви отримаєте - у Кабміні виступили з новим попередженням

Наступного тижня ви отримаєте - у Кабміні виступили з новим попередженням
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я нещодавно оновило стандарти з лікування нового коронавірусу COVID-19. Посадовці оголосили, що вже незабаром оприлюднять ці дані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ першої заступниці міністра охорони здоров'я Ірини Садов'як.

За її словами, стандарти знаходяться на стадії опрацювання.

"Ми опрацьовуємо з командою професіоналів і наступного тижня ви отримаєте протокол і стандарти надання медичної допомоги хворим із коронавірусом", - заявила вона на брифінгу у п'ятницю, 26 червня.

Нагадаємо, в Україні станом на кінець червня триває друга хвиля поширення вірусу COVID-19. У МОЗ з цього приводу вирішили збільшити кількість лікарень, які прийматимуть пацієнтів з новим коронавірусом. Це пов'язано з великою кількістю нових випадків та завантаженістю установ, які лікують інфікованих наразі.

До оновленого протоколу лікування внесли препарат "Дексаметазон", який раніше в ВООЗ назвали "науковим проривом". Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що завдяки регулярному оновленню протоколу лікування коронавірусу в нашій країні за останні три місяці значно зросла ефективність лікування пацієнтів.

Згідно з останніми даними, застосування дексаметазону показало зниження смертності від коронавірусу серед пацієнтів на апараті ШВЛ на одну третину, а серед хворих, які перебувають на кисневій підтримці, на 20%. За словами вчених, дексаметазон дійсно може допомогти врятувати життя пацієнтів, що мають серйозні ускладнення. Експерти з Великої Британії відзначають, що лікування дексаметазоном є головним проривом в боротьбі зі смертельним вірусом.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада оприлюднила офіційні дані щодо смертності від COVID-19. Наразі вона становить 2,6%. У МОЗ порівняли рівень з Німеччиною та США, де він вищий - 4% та 5% відповідно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?