Назріває ще одна війна - ООН виступила з екстреним попередженням
Категорія
Світ
Дата публікації

Назріває ще одна війна - ООН виступила з екстреним попередженням

Назріває ще одна війна - ООН виступила з екстреним попередженням
Джерело:  online.ua

Організація Об'єднаних Націй не втомлюється уважно слідкувати за політичними подіями в різних країнах нашої планети та озвучувати свої прогнози та попередження. Так, нещодавно спецкоординатор ООН з близькосхідного врегулювання Микола Младенов звернув увагу міжнародної спільноти на те, що реалізація планів Ізраїлю щодо анексії частини Західного берега річки Йордан може спровокувати ще одну регіональну війну. За його словами, цю цілком реальну загрозу ігнорувати не можна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Ви (Ізраїль - ред.) залишите вакуум, ви виключите політичну перспективу, ви приберете позитивний порядок, і дуже швидко з'явиться хтось і заповнить (порожнечу - ред.) негативним і руйнівним порядком", - заявив Младенов журналістам в Єрусалимі.

Окрім того, він звернув увагу на те, що ймовірна анексія завдасть непоправної шкоди, зверне палестинців в сторону екстремізму і може привести до регіональної війни. Варто зазначити, що нещодавно декілька європейських і арабських країн закликали Ізраїль відмовитися від планів анексії, а Єгипет і Йорданія - єдині арабські країни, у яких є мирний договір з Ізраїлем, попередили, що переглянуть відносини в разі реалізації планів щодо Західного берега.

Як відомо, анексія Ізраїлем палестинських земель на Західному березі річки Йордан передбачена в "угоді століття" з близькосхідного врегулювання, яку 28 січня представив очільник Білого дому Дональд Трамп. Варто звернути увагу на те, що план дає ізраїльській владі право на анексію близько 30% території Західного берега.

Як повідомляв ONLINE.UA,  нещодавно в ООН заявили, що на тлі поширення коронавірусу COVID-19 приблизно кожен шостий представник людства віком до 29 років втратив роботу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?