У COVID-19 офіційно з'явилися нові симптоми - що варто знати
Категорія
Світ
Дата публікації

У COVID-19 офіційно з'явилися нові симптоми - що варто знати

У COVID-19 офіційно з'явилися нові симптоми - що варто знати
Джерело:  online.ua

Симптоми коронавірусу COVID-19 схожі з ознаками ГРВІ чи грипу. Напередодні американські експерти доповнили цей офіційний список. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на центр контролю та профілактики захворювань Сполучених Штатів.

За новими даними, до переліку відносяться тепер нежить або закладеність носу, нудота, діарея.
Загалом у списку такі симптоми COVID-19:

  • лихоманка;

  • кашель;

  • труднощі з диханням;

  • втома;

  • біль у м'язах;

  • головний біль;

  • біль у горлі;

  • втрата запаху чи смаку.

"Цей список не покриває всі можливі симптоми", – попередили американські спеціалісти.

Вони зауважили, коронавірус проявляє себе не одразу після інфікування. Симптоми зазвичай з'являться у період від двох до 14 днів після ураження.

Нагадаємо, початок пандемії COVID-19 відносять до кінця зими 2020 року, коли майже усі країни зареєстрували на своїй території випадки інфекції. Тоді ж у Всесвітній організації охорони здоров'я оновили статус епідемії.

Станом на 26 червня у світі встановили вже понад 9,6 мільйона діагнозів COVID-19. Безпосередньо в Україні їх 41 117, за останню добу зареєстрували новий абсолютний рекорд - 1 109 випадків.

Вакцина проти нового коронавірусу все ще знаходиться на стадії розробки та випробування. Раніше передбачалося, що цей процес триватиме щонайменше до кінця 2020 року. Утім, нові прогнози експертів більш оптимістичні та передбачають широке поширення вакцини вже цього року.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні у червні почалася друга хвиля епідемії COVID-19. Вже у п’ятницю, 26 червня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов виступив з оголошенням щодо летальності вірусу.

За його словами, в Україні показник смертності сягнув 2,6%. Для порівняння він навів Німеччину, де ця цифра сягає 4%, а також Сполучені Штати з 5%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?