Ми все ближче - влада терміново застерегла українців про загрозу
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми все ближче - влада терміново застерегла українців про загрозу

Ми все ближче - влада терміново застерегла українців про загрозу
Джерело:  online.ua

Ситуація з епідемією COVID-19 у Києві продовжує погіршуватися. Столичний мер Віталій Кличко оголосив про готовність влади повернутися до жорстких карантинних обмежень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його брифінг у п'ятницю, 26 червня.

За його словами, у мерії вже обговорюють стратегію посилення режиму.

"Останнім часом епідеміологічна ситуація в столиці погіршилася. Ви самі бачите, скільки в нас нових випадків щодоби. Обмеження були послаблені, оскільки ми розуміємо, що бізнес повинен працювати, що людям треба заробляти. Що потрібно піднімати економіку. Але, на жаль, багато мешканців столиці почали нехтувати елементарними правилами безпеки. Люди не вдягають маски у громадському транспорті та в публічних місцях, де найвищий ризик заразитися", - пояснив Кличко.

Мер наголосив, люди постійно порушують правила — збираються компаніями, не дотримуються соціального дистанціювання.

"Вірус не відступив. І якщо кількість хворих зростатиме, а кількість вільних ліжок в опорних лікарнях найближчими днями суттєво зменшиться, ми будемо вимушені повернутися до суворих обмежень. У тому числі, і в роботі громадського транспорту. І, підкреслю, ми все ближче до такого рішення", - додав політик.

Нагадаємо, станом на ранок 26 червня в Україні підтвердили 41 117 діагнозів COVID-19, нових за добу вже 1 109. З них у Києві від початку епідемії зареєстрували 4 724, за останню добу 115.

Як повідомляв ONLINE.UA, симптоми коронавірусу COVID-19 схожі з ознаками ГРВІ чи грипу. Напередодні американські експерти доповнили цей офіційний список. За новими даними центру контролю та профілактики захворювань США, до переліку відносяться тепер нежить або закладеність носу, нудота, діарея.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?