Громадянка Іспанії подякувала Віктору Медведчуку та всім причетним до її звільнення за допомогу
Категорія
Україна
Дата публікації

Громадянка Іспанії подякувала Віктору Медведчуку та всім причетним до її звільнення за допомогу

Громадянка Іспанії подякувала Віктору Медведчуку та всім причетним до її звільнення за допомогу
Джерело:  online.ua

Євгенія Йепес Винуеза (Євгенія Лукієнко), дружина громадянина Іспанії, яка була звільнена вранці 21 червня 2020 року, детально розказала про своє затримання та подякувала усім, хто займався її звільненням. Особливо жінка вдячна українському народному депутату Віктору Медведчуку, а також декільком міжнародним організаціям. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112.ua".

Варто зазначити, що жінку затримали 3 червня в Донецьку через те, що вона зняла з балкона прапор, який повісили там у її відсутність. Вночі 3 червня 2020 року в квартиру Євгенії Йепес Винуэза вломилася група з восьми співробітників "Міністерства безпеки ДНР", жінка була затримана, проти неї порушили кримінальну справу за образу держави "ДНР".

"В камері було тільки відро і кілька пляшок води. Було заборонено лежати в ліжку з шостої ранку до десятої вечора, можна було тільки сидіти. Мені сказали, що я заарештована на 30 днів і можу провести роки в очікуванні суду", ‒ розповіла Євгенія.

Що важливо розуміти, це затримання отримало широкий громадський і інформаційний резонанс. Рідні і друзі Євгенії Йепес Винуези зверталися за допомогою до тих людей та організацій, які могли вплинути на долю жінки. Вже 20 червня відбувся суд, обвинувачення було переглянуто, після чого Євгенію Йепес Винуезу вивезли до лінії зіткнення і відпустили.

"Я впевнена, що на моє звільнення вплинуло те, що мій чоловік іспанець, ‒ сказала жінка і додала, що дуже вдячна народному депутату Віктору Медведчуку, а також міжнародним організаціям (Червоний Хрест, посольство Іспанії в Києві, ОБСЄ, представникам ООН), які забили тривогу. - Влада ДНР офіційно не коментувала мою справу".

Як відомо, народний обранець Віктор Медведчук займається звільненням утримуваних осіб з грудня 2014 року і за цей час організував звільнення 490 осіб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що не лише пандемія коронавірусу, а й невиконання бойовиками та офіційною Москвою домовленостей лідерів нормандської четвірки гальмує процес звільнення українських полонених з РФ та окупованої України. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?