Повінь на Закарпатті - стали відомі шокуючі втрати від руйнувань
Категорія
Події
Дата публікації

Повінь на Закарпатті - стали відомі шокуючі втрати від руйнувань

Повінь на Закарпатті - стали відомі шокуючі втрати від руйнувань
Джерело:  online.ua

Одразу п'ять українських регіонів на Заході постраждали від повеней, який не було понад десятиріччя. На Закарпатті загальні втрати від катастрофи оцінили у 176 мільйонів гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Державну службу надзвичайних ситуацій.

За офіційними даними, дощі у період 23-25 червня найбільше завдали руйнувань Міжгірському, Рахівському, Тячівському й Хустському районам області..

"Як зазначив під час своєї доповіді начальник Управління ДСНС України в Закарпатській області Мирослав Щербей, у краї було підтоплено 535 дворогосподарств та 90 гектарів пасовищ, пошкоджено 4 ділянки автошляху державного значення, 30 доріг місцевого значення, зруйновано 6 мостів тощо. Внаслідок перезволоження ґрунту на території області активізувалися зсувні процеси. Зокрема в урочищі Робша Рахівського району через загрозу руйнування приватного житлового будинку евакуйовані двоє мешканці оселі та свійські тварини", - підкреслили у ДСНС.

Водне господарство, згідно з попередньою оцінкою, зазнало руйнувань на 14 об'єктах. Лісовий напрямок зазнав пошкоджень на 30 кілометрах доріг, 364 погонних мостах. Також фахівці виявили ґрунту та підтоплення території на 1890 гектарах.

"Підсумовуючи виступи доповідачів на засіданні було прийнято рішення попередньо класифікувати паводок останніх днів як надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня". - підкреслили у ДСНС.

Нагадаємо, найбільш потужний удар стихія завдала по Івано-Франківщині. Цей регіон вже відвідали топпосадовці — президент Володимир Зеленський, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 червня очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль екстрено доручив розробити комплекс невідкладних заходів для ліквідації наслідків негоди в західних областях України. Доручення спрямували профільним структурам та місцевій владі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?