Коли насправді з'явився коронавірус - висновок вчених приголомшив світ
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Коли насправді з'явився коронавірус - висновок вчених приголомшив світ

Коли насправді з'явився коронавірус - висновок вчених приголомшив світ
Джерело:  online.ua

Авторитетні вчені не полишають спроб детально вивчити усі сторони хвороби, яка забарала життя сотень тисяч людей за лічені місяці, - коронавірусу. Так, дослідники університету Барселони нещодавно виступили з неочікуваною заявою - вони розповіли, що виявили коронавірус SARS-CoV-2 у міських стоках ще в березні 2019 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву університету.

"Ці результати свідчать про те, що інфекція була набагато раніше, ніж стало відомо про перший випадок COVID-19 у світі", - йдеться в університетському звіті.

Варто звернути увагу на те, що барселонські вчені досліджували води за різні періоди. За їхніми словами, концентрація геномів SARS-CoV-2 чітко збігалася зі зміною числа захворювань COVID-19 серед населення. Цю інформацію вже підтвердив професор факультету біології Альберт Боск. Серед зразків, які досліджувалися науковцями, було кілька за період із січня 2018 по грудень 2019 року, всі були негативними, за винятком зразка за 12 березня, де геноми SARS-CoV-2 були в дуже невеликій кількості, але дали точний результат після тесту ПЛР.

"У Барселону приїжджає багато людей для туризму або по роботі, і більш ніж ймовірно, що схожа ситуація була в інших частинах світу", - сказав Боск.

На його переконання, тим, хто перехворів на коронавірус до оголошення епідемії, ставили діагноз грип, оскільки захворювання мають схожі симптоми. Що також важливо розуміти, нещодавно американські епідеміологи під керівництвом доцента Пенсільванського університету Пола Пленета дійшли висновку, що в рамках пандемії по світу поширюється шість різновидів коронавірусу нового типу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що німецькі вчені назвали  продукт, який знижує імунітет  при боротьбі з бактеріальною інфекцією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?