Ми повинні це зробити - Меркель несподівано кинула виклик США
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми повинні це зробити - Меркель несподівано кинула виклик США

Ми повинні це зробити - Меркель несподівано кинула виклик США
Джерело:  online.ua

Чимало світових лідерів звернули увагу на те, з якою блискавичною швидкістю погіршилися відносини між Німеччиною та Сполученими Штатами Америки, однак ніхто й не здогадувався, чим це все може закінчитися. Нещодавно лідерка ФРН Ангела Меркель публічно та безстрашно зважилася кинути виклик США. Канцлерка звернула увагу міжнародної спільноти на те, що світ більше не може вважати само собою зрозумілим, що Штати все ще прагнуть бути світовим лідером і повинен відповідним чином скорегувати свої пріоритети. За її словами, впливовим політичним гравцям наразі потрібно замислитися про своє майбутнє, в якому не буде патронату з боку американської влади. Свою позицію Ангела Меркель озвучила в інтерв’ю декільком європейським ЗМІ, в тому числі The Guardian, повідомляє ONLINE.UA.

"Ми виросли з певним знанням того, що Сполучені Штати хочуть бути світовою державою... Якби США зараз захотіли відмовитися від цієї ролі з власної волі, нам довелося б дуже глибоко задуматися" - наголосила канцлерка.

Що важливо розуміти, команда чинного американського лідера Дональда Трампа, попри напружені відносини з Берліном, ніколи не говорила про те, що планує відмовитися від ролі наддержави та покинути напризволяще країни, яким допомагає уже дуже багато років. Ймовірно, що такі заяви Меркель пов'язані з постійними докорами, які вона чує від Штатів. Варто зазначити, що навіть під час президентства Барака Обами команді Меркель дорікали за низькі військові витрати – критикувати офіційний Берлін не втомлюється також Дональд Трамп, який нещодавно підтвердив плани виведення 9500 американських військовослужбовців з баз у Німеччині. За словами канцлерки, військова присутність США в Центральній Європі відповідає, в першу чергу, інтересам Штатів.

"Американські війська в Німеччині допомагають захищати не тільки Німеччину і європейську частину НАТО, а й інтереси Сполучених Штатів Америки... Подивіться на світ, подивіться на Китай чи Індію. Є вагомі причини зберігати прихильність трансатлантичній оборонній спільноті та нашій спільній ядерній парасольці. Але, звичайно, Європа повинна нести більший тягар, ніж під час холодної війни" – наголосила Ангела Меркель.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Трамп вирішив жорстко помститися Меркель  - усі важливі подробиці та причини конфлікту можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?