Ми відповімо: у Путіна запанікували після нового шокуючого міжнародного скандалу
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми відповімо: у Путіна запанікували після нового шокуючого міжнародного скандалу

Ми відповімо: у Путіна запанікували після нового шокуючого міжнародного скандалу
Джерело:  online.ua

Російська влада опинилася в епіцентрі нового гучного міжнародного скандалу, після того, як розвідка Сполучених Штатів Америки дізналась про те, що РФ видавала гроші терористам "Талібану" за вбивство американських та інших вояків коаліції в Афганістані. Згідно з останніми даними, кошти лідерам бойовиків передавали таємно. Варто зазначити, що першим цю шокуючу інформацію опублікувало видання The New York Times з посиланням на свої анонімні джерела в американській розвідці. Команда очільника Кремля Володимира Путіна, коли дізналася, що ці дані вже оприлюднили в ЗМІ, заявила, що буде коментувати ситуацію лише після того, як почує офіційні звинувачення з боку американської влади, передає ONLINE.UA.

Американському виданню вдалося дізнатися від розвідки США, що спецоперацією займався один із підрозділів російської військової розвідки. На ці зізнання зважилися захоплені бойовики під час допитів. Загалом минулого року в Афганістані було вбито 20 американців, однак за кого саме з них заплатила РФ поки не повідомляється.

"До висновку про те, що Росія дає гроші талібам за вбивство військових коаліції американська розвідка дізналась ще кілька місяців тому. Інформацію одразу передали президенту США Дональду Трампу. Протягом останніх місяців у Білому домі обговорюють можливу відповідь Москві. Наразі розглядаються різні варіанти: від скарг по дипломатичних каналах і вимоги припинити ворожі дії до нових санкцій. За інформацією джерел, у Вашингтоні поки не схвалили жоден із кроків", - йдеться в повідомленні видання.

Команда очільника Кремля Володимира Путіна у своєму стилі заявила, що нічого не знає про ці звинувачення.

"Якщо хто-небудь висуне їх, ми відповімо", - заявив незмінний речник Путіна Дмитро Пєсков.

У Національній раді безпеки США, Пентагоні, Державному департаменті і ЦРУ наразі відмовляються коментувати цю інформацію.

Як відомо, військовий контингент США перебуває в Афганістані уже 19 років. Американські військові увійшли туди у відповідь на теракт 11 вересня 2001 року. Що важливо розуміти, за цей період загинули понад 2 тисячі військовослужбовців США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що росіяни в шоці від резонансного призову Путіна згадати про патріотизм і національну ідею Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?