Путін може це зробити - у США розкрили новий план Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін може це зробити - у США розкрили новий план Кремля

Путін може це зробити - у США розкрили новий план Кремля
Джерело:  online.ua

Колишній радник Білого дому з питань нацбезпеки Джона Болтона продовжує шокувати міжнародну спільноту новими таємними подробицями американської політики. Так, нещодавно він зізнався, що президент США Дональд Трамп був переконаний, що атака на українські кораблі російськими спецслужбами у Керченській протоці в 2018 році – це спланована провокація з боку п’ятого президента Петра Порошенка. Окрім того, Болтон звернув увагу на те, що очільник Кремля Володимир Путін зможе маніпулювати американським колегою Дональдом Трампом, коли йому це буде потрібно. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

"Гадаю, Путін зможе змусити Трампа танцювати під свою дудку. Він бачить його наскрізь. Я думаю, через нього для Дональда Трампа майже неможливо визнати, що Росія втручалась у вибори 2016 році, намагалась втрутитись у вибори 2018-го, і безсумнівно збирається втрутитись у вибори 2020 року. Трамп переконаний: якщо він це визнає, він підважить легітимність своєї перемоги в 2016 році. Я думаю, що це неправильно. Але, як показала прес-конференція Гельсінського саміту, коли виявилось, що президент довірився слову Володимира Путіна більше, ніж власній розвідці, це викликало величезне занепокоєння, особливо серед наших партнерів", - розповів Джон Болтон.

Також політик звернув увагу на те, що, заморозивши військову підтримку Україні, Трамп думав про своє переобрання.

"Фокус на Україні був повністю пов’язаний із завданням шкоди політичним опонентам Трампа – Гілларі Клінтон та Джо Байдену. Це не мало нічого спільного з проблемою корупції в Україні. Дивіться, є причини, а є приводи. Мантра про корупцію в Україні була приводом. Справжнім питанням було переобрання президента", - додав Болтон.

Журнаілсти також поцікавилися у нього, чому згодом Білий дім таки розблокував військову допомогу Україні.

"Думаю, що на двопартійній основі члени Конгресу казали: "Що тут коїться? Ми затвердили ці гроші. Ви підписали закон. І всі переконані, що виділити цю безпекову допомогу – це в інтересах національної безпеки Америки. Ви маєте це зробити". У Білому домі була лише одна людина, яка коли-небудь мала сумніви щодо направлення цієї допомоги Україні – і це був Дональд Трамп", - наголосив Джон Болтон.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Болтон розповів, як Дональд Т рамп безжалісно критикував та лаяв команду Зеленського у своєму оточенні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?