Існує ймовірність - в РНБО закликали українців готуватися
Категорія
Україна
Дата публікації

Існує ймовірність - в РНБО закликали українців готуватися

Існує ймовірність - в РНБО закликали українців готуватися
Джерело:  online.ua

Питання переходу українських шкіл на дістанційне навчання в новому навчальному році залишається відкритим. У МОН України запевняють, що поки не мають наміру переводити освітні установи на новий формат навчання, але в РНБО припускають, що це з великою ймовірністю може трапитися. Секретар РНБО Олексій Данілов закликав уже сьогодні готуватися до того, що навчання в школах доведеться продовжити онлайн. Про це він заявив на нараді під керівництвом президента України Володимира Зеленського, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

"Існує ймовірність того, що восени більшості українських шкіл доведеться перейти на дистанційне навчання, тож уже сьогодні має бути підготовлено відповідні технічні можливості", - попередив Данілов.

У свою чергу міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що за останній місяць ситуація в країні значно погіршилася: якщо на кінець травня фіксувалося 300-400 лабораторно підтверджених випадків зараження коронавірусом в добу, то зараз - 900-1000, при цьому втричі зросла кількість тих, хто потребує госпіталізації. На думку чиновника, причина рекордного зростання числа захворівших в Україні - порушення карантину.

Важливо відзначити, що раніше виконувачка обов'язків міністра освіти Любомира Мандзій запевняла, що Міністерство освіти і науки України поки не має наміру переводити школи на дистанційне навчання з 1 вересня 2020 року. Вона також звернула увагу на те, що це рішення буде залежати виключно від епідеміологічної ситуації в країні. Вона уточнила, що до кінця червня спільно з Міністерством охорони здоров'я готуються додаткові протоколи, які будуть визначати заходи безпеки в закладах освіти до повернення дітей з 1 вересня до школ. Що важливо розуміти, заява чиновниці пролунала після того, як українці наполегливо стали вимагати у президента країни Володимира Зеленського заборонити дистанційну освіту в усіх навчальних закладах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українці звернулися до Зеленського з нагальною вимогою заборонити дистанційне навчання  в усіх навчальних закладах країни. Дана петиція вже зібрала 25 тисяч голосів, тому команда українського лідера повинна її розглянути найближчим часом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?