Бойовики "ДНР" ухвалили чергове шокуюче рішення проти українців на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики "ДНР" ухвалили чергове шокуюче рішення проти українців на Донбасі

Бойовики "ДНР" ухвалили чергове шокуюче рішення проти українців на Донбасі
Джерело:  online.ua

Бойовики так званої "ДНР" влаштували новий терор українцям, які проживають на Донбасі. Вони категорично заборонили виїжджати і в'їжджати місцевим жителям окупованої Донецької області з підконтрольної Україні території, заблокувавши єдиний працюючий КПВВ "Оленівка", який окупанти відкрили 22 червня. Відповідний указ підписав ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін. Причини даного рішення поки не розголошуються. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підконтрольні бойовикам ресурси.

Згідно з указом Пушиліна, в'їзд і виїзд через КПВВ "Оленівка" призупинено з 00:00 годин 28 червня 2020 року на невизначений термін. Там вводиться "режим підвищеної готовності". Представник бойовиків уточнив, що заборона на в'їзд і виїзд буде діяти "до нормалізації ситуації з пандемією в Україні".

Важливо нагадати, що 22 червня бойовики "ДНР" відкрили пункт пропуску в Оленівці, а українська влада в свою чергу КПВВ в Новотроїцькому. При цьому вже з 10 червня в ОРДО з боку підконтрольній Україні території працював КПВВ "Мар'їнка", але бойовики заблокували його зі свого боку. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України стурбоване ситуацією, що склалася в Донецькій області, де бойовики позбавили громадян можливості потрапити на підконтрольну уряду України територію навіть для отримання медичної допомоги.

У так званій "ЛНР" ситуація з пропуском людей на КПВВ краще, але не набагато. Через КПВВ "Станиця Луганська" українські прикордонники безперешкодно пропускають людей на окуповану територію і в зворотному напрямку, а бойовики - тільки за списками. Ці списки складають на території тимчасово окупованій Луганщини - щоб потрапити в ці списки, людям доводиться дзвонити в так зване "МЗС "ЛНР", вказувати своє прізвище, ім'я, по батькові, дату народження і мету перетину лінії розмежування. Вже зафіксовано кілька випадків, коли бойовики не пропускали людей через відсутність в списках, які використовують оккупати для верифікації.

Нагадаємо, перетин через КПВВ "Станиця Луганська" здійснюється в реверсному режимі: з 7.00 д 13.00 відбувається пропуск громадян з тимчасово окупованої території, з 13.00 до 18.00 - в напрямку тимчасово окупованої території. Режим роботи КПВВ "Мар'їнка" - з 11:00 до 14:00.

Пріоритет в перетині КПВВ на час адаптивного карантину надається громадянам, що прямують з причин соціально-гуманітарного характеру при наявності підтверджуючих документів, і особам, які їдуть для проходження ЗНО. У той же час, громадяни, що перетинають КПВВ з тимчасово окупованої території України, проходять безконтактний скринінг температури тіла і опитування по контакту з хворими COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна змінила правила роботи КПВВ на Донбасі. Українцям скасували обов'язкову обсервацію і 14-денну самоізоляцію, які раніше були умовою для перетину КПВВ. Але за новими правилами, для українців і іноземців, що в'їжджають в Україну, тепер обов'язково проходження тесту на коронавірусну хворобу методом ПЛР - він повинен показати негативний результат. Відповідне рішення прийняли за позачерговому засіданні Кабміну 25 червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?