Останній сигнал - у Трампа готують вкрай неприємний сюрприз Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Останній сигнал - у Трампа готують вкрай неприємний сюрприз Путіну

Останній сигнал - у Трампа готують вкрай неприємний сюрприз Путіну
Джерело:  online.ua

Американський президент Дональд Трамп наказав вивести з Німеччини 9,5 тисяч військовослужбовців, дві тисячі з яких будуть перекинуті в Польщу. Решту військових Пентагон хоче розмістити в Східній Європі, що стане останнім сигналом президенту Росії Володимиру Путіну і відповіддю на анексію українського Криму. Вже 29 червня американське оборонне відомство представить Трампу план по перекиданню американських військових в країни Східної Європи, що буде проводитися на основі двосторонніх угод між США і країнами-партнерами, а не під егідою НАТО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.

"План передбачає скорочення постійної присутності американських військ в Німеччині на 9500 осіб до 25000 військовослужбовців. Деякі з цих 9500 військовослужбовців повернуться в США, а інших переведуть в країни Східної Європи. Ці зміни будуть служити однозначним попередженням російському президенту Володимиру Путіну, чиї військові амбіції в який раз були підтверджені анексією українського Криму в 2014 році ", - повідомили джерелу двоє високопоставлених представників Пентагону.

Поки невідомо, в які країни США перекинуть своїх військових. Уточнюється лише, що це будуть не тільки країни НАТО. У Пентагоні впевнені, що така ротація забезпечить більшу гнучкість і високий рівень непередбачуваності, що стане більш серйозним сигналом для Росії, яка не припиняє збройну агресію проти України.

Нагадаємо, Трамп розпорядився до вересня вивести з ФРН 9500 американських солдатів і офіцерів, а максимальне число військовослужбовців США, які можуть одночасно знаходитися в ФРН, обмежити 25 тисячами - зараз в Німеччині перебувають 34,5 тисяч американських військових. У Вашингтоні розкритикували це рішення Трампа, розцінивши його як "подарунок" Путіну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна запанікували через рішення Трампа перекинути амеркианського військових з Німеччини до Польщі, ближче до російського кордону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?