Глава МОЗ пішов на радикальні заходи через ситуацію в Україні - що він вирішив
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава МОЗ пішов на радикальні заходи через ситуацію в Україні - що він вирішив

Глава МОЗ пішов на радикальні заходи через ситуацію в Україні - що він вирішив
Джерело:  online.ua

Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов жорстко відреагував на серйозне загострення ситуації з пандемією коронавіруса в Україні - він вирішив звернутися до контролюючих органів з проханням встановити більш суворий контроль за дотриманням українцями карантину, тому що тільки таким чином можна зупинити поширення інфекції. Він підкреслив, що в Європі набагато раніше, ніж в Україні, скасували багато карантинні обмежень, але там немає нових спалахів захворювання, так як європейці строго дотримуються встановлених правил щодо носіння масок і соціальної дистанції. Степанов упевнений, що якщо українці будуть дотримуватися цих простих правил, то не буде такого зростання випадків коронавірусної хвороби, як зараз. Про це він заявив на брифінгу 28 червня, передає ONLINE.UA.

"У більшості європейських країн, крім аналогічного введеного в Україні пом'якшення карантину, здійснюється суворе дотримання встановлених епідеміологічних правил - саме тому в Європі кількість нових хворих знизилася. В Україні ж через недотримання та нехтування карантинних правил безпеки кількість хворих COVID-19 різко підвищилася і досягла пікових значень саме після введення адаптивного карантину. МОЗ звернулося до контролюючих органів з проханням про посилення контролю за дотриманням епідеміологічних правил безпеки ", - попередив Степанов українців.

Міністр підкреслив, що тільки за минулу добу в Україні було госпіталізовано 237 осіб з коронавірусом - це абсолютний антирекорд з початку пандемії. Таке зростання числа пацієнтів з коронавірусною хворобою, які потребують госпіталізації, призведе до перевантаженості лікарень, що матиме смертельне значення для населення. За останніми даними, найбільше нових заражень на коронавірус за минулу добу зафіксували у Львівській та Рівненській областях, а також на Закарпатті. У цих, і ще десяти областях України можуть посилити карантин, а саме знову заборонити роботу громадського транспорту, спортивних та дошкільних установ.

Важливо відзначити, що Україна, за даними Міністерства охорони здоров'я, увійшла в серйозну хвилю пандемії коронавіруса, в зв'язку з чим в нашій країні вже ведеться активна підготовка лікарень другої хвилі для надання медичної допомоги - підготовлено 11576 ліжок, які можуть приймати хворих з коронавірусною інфекцією. В цілому в країні завантаженість ліжок наразі становить 15-17% і є майже 2 тисячі вільних апаратів ШВЛ. Але ситуація з кожним днем погіршується.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що станом на 28 червня в Україні зафіксовано 917 нових випадків зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 досягає вже 42982 людей, з них 1129 осіб померли через ускладнення, викликаних коронавірусною хворобою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?